fbpx
Печат
Новини
Насилие над животни
Посещения: 2586

Бизнесмен от Царево подаде оплакване, че от месец съседът му си е купил нова пушка и стреля по кучета, котки и птици. В началото Георги Пейчев решил да прояви разбиране към новото хоби на съседа си, но един ден открил следи от сачми по стената на работното помещение на фирмата си.   

Георги е подал и жалба до районното полицейско управление в града. Пратил е сигнал и до министъра на вътрешните работи, защото стрелбата не спряла.   Цехът за преработка на риба на Георги се намира точно до гаража на автобусната фирма на съседа му - Тодор Козев. До преди месец меду двамата не е имало некакви кнфликти. По поведението на кучетата си Георги разбрал, че се случва нещо нередно.   

"Животните изпитваха някакъв страх и поведението им беше променено. Малко след това станах свидетел на стрелба по друго куче, което беше застанало точно пред моята база, но не успях да изляза навреме, за да направя забележка на стрелеца", разказа Георги в ефира на Нова ТВ.   Напрежението нарастнало, когато Георги открил по стените на цеха си 14 отвора от огнестрено оръжие. "Това застрашава живота и здравето на хората, които работят тук", смята той.   Съпругата на Георги - Пепа Митрева, работи като счетоводител във фирмата е притеснена, че служителите им могат да пострадат. "Когато излизаме в почивка, чуваме изстрели. Той непрекъснато се качва и слиза по стълбите с пушката и стреля във всички посоки", споделя жена му.   Тодор Козев е открит в автобусната си база.   

"Пушката е купена за охрана на базата, регистрирана е. Нямам идея какви са тези следи и какви са тези куршуми.Това не са куршуми, това са сачми. Оръжието е безобидно", каза съседът на Георги.   Съседът на Георги отрича да е стрелял с нея, въпреки че има записи от видеокамери. "Тези видеозаписи не знам как са направени. Не е стреляно. Това са неверни сведения", твърди Тодор Козев.   От областната дирекция на МВР-Бургас съобщиха, че по случая в Царево се работи, а срокът за приключване на проверката е 13 май.      

Източник: www.dnes.bg