fbpx
Печат
Новини
Насилие над животни
Посещения: 3861

Мъж простреля кучето на съседите си в Българово. Инцидентът е станал в присъствието на непълнолетната дъщеря на семейството, докато си играела с домашния любимец.

Драмата се разиграла малко преди 13.00 часа днес в двора на къща на улица "Лиляна Димитрова", информираха от полицията в Бургас. Говорителят на областната дирекция Цветелина Рандева, поясни:

"Към момента продължават процесуално-следствените действие от служители на Второ районно управление и се проверява сигнал, че домашно куче, с което си е играело малко момиче в двора на въпросната къща, е било простреляно вероятно с въздушна пушка в областта на корема".

По видими белези кучето не е с тежки наранявания, но какво е състоянието му, това ще стане ясно след преглед от ветеринар, посочи още Рандева.

Източник: www.bnr.bg

Bezdom.info напомня, че жестокостта над животни е наказуемa по силата на българския Наказателен кодекс и предвижда затвор. Ако станете свидетел на насилие над животни, подайте сигнал на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. В случай, че откажат съдействие, свържете се с дежурен районен прокурор.