fbpx
Печат
Новини
Насилие над животни
Посещения: 4471

Силна отрова, скрита в чисто месо, мори наред животни в София. Поне осем трупа на кучета, сред които и домашни, три чувала с умрели гълъби и десетки загинали котки са били събрани край детска площадка в столичния квартал „Лозенец".

Според местните хора става дума за геноцид над животните , а акцията продължава вече цял месец, научи „РЕПОРТЕР". До кофите край детска площадка в квартала е било сложено филе от бяла риба и кайма, наблъскани със силна отрова, от която 20-килограмово животно умира в страхотни мъки само за 10 минути, обясни Явор Гечев от Фондация „Четири лапи ".

„Страшно е, защото се случва буквално на детска площадка. Има неглижиране на задължения от страна полицията, която се опитва да спести пари от понататъшно разследване, смятайки убийствата на животни за леки случаи. Но нещо много страшно може да стане, ако дете попадне на тази отрова", каза пред вестника Гечев. По думите му тази година тровенето на животни в столицата, а и в цялата страна, не е спирало. „На място в „Лозенец" служители на реда не са взели проби от отровата, не е разпоредена аутопсия и най-вероятно случаят изобщо няма да бъде отчетен за пореден път, въпреки че сигнал има", обясни още Гечев.

От СДВР заявиха пред вестника, че има проверка, която се изразява в разпити на местните хора, но не успяха обаче да обяснят дали проби са взети и дали са назначени аутопсии на животните .