fbpx
Печат
Новини
Насилие над животни
Посещения: 2691

Алкохолик от пловдивския квартал „Столипиново" закла улично куче пред очите на 10-годишно момиченце. При инцидента, който станал в следобедните часове в петък, детето се опитало да спаси четириногия любимец, но мъжът я заплашил с нож. Малката избягала уплашена, докато 49-годишният Чипиш Сандов Величков продължил да ръга с ножа беззащитното куче.

„На никой нищо лошо не бе направило това куче. То си имаше на ухото жълт маркер, че е кастрирано и тук, до магазините, си спеше обикновено. Децата си играеха с него по цял ден, никого не е захапало", разказаха вчера хора от ул. „Сокол", където се случило зверството. „Като дойде, всички ни псуваше на майка и размахваше ножа", казаха свидетели на инцидента.

По думите им Чипиш ритал често кучето , а то го лаело. В 15,30 часа в петък пияницата пак отишъл до блока на бившата му жена на ул. „Сокол", като отново бил въоръжен с нож. Кучето се припичало на слънце, когато пияницата го хванал за шията и го издърпал зад магазинчетата. Там, пред очите на 10-годишната Анка, започнал да го ръга, като затискал муцуната на животното да не вие. Детето се опитало да спаси кучето, но Чипиш й се развикал да се маха, че и нея щял да заколи.

„Дъщеря ми е видяла всичко и оттогава не може да спи", се оплака майката на момиченцето. Кучето получило шест тежки рани, но въпреки това успяло да се довлече до входа на жилищния блок, където потърсило помощ. Минути по-късно издъхнало. В това време на ул. „Сокол" пристигнала патрулка след подаден сигнал за зверството. Полицаите взели трупа на кучето за експертиза, а час-два по-късно заловили и извършителя.