Домашен любимец направо по интернет могат да си избират пловдивчани, от сайта на общината.
Четириногите са обитатели на общинския приют в Пловдив, от където бъдещите стопани могат да си ги вземат безплатно. Снимки на кучетата са качени в официалната интернет страница на общината www.plovdiv.bg. Единственото, което трябва да платят желаещите общинско куче е 6 лв. за издаване на ветеринарен паспорт и маркиране на питомеца. До края на месец март пък е законовият срок за заплащане на "таксата за притежаване на куче" в Пловдив, която е в размер на 20 лв. и е задължителна за всички собственици на четириног любимец. Кучета, за които не се плаща такса, са: кучета на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския Червен кръст; ловни кучета, както и песове, които са кастрирани.


Well along everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

"А свидетели имате ли?", контрира нагло заподозреният дърт самотник 
 
Изверг умъртвява бездомни котки, изкормва ги и после хвърля обезобразените труп¬чета на детска площадка в центъра на Русе.
За жестоката гавра алармираха в редакцията от русенска природозащитна организация. Обикновено издевателствата над невинните животинки ставали през нощта, за да няма свидетели. Извратеният тип слагал капани в двора си, после хващал четириногите и правел разреза. Не е ясно дали животните са били умъртвявани предварително или са изкормвани живи. На сутринта хората намирали трупчетата в междублоковото пространство зад блок „Вяра" на централната улица „Борисова".
Последната жертва на садиста е котаракът Черньо, за който от 5 години
се грижел целият квартал. Ветеринарен лекар го кастрирал и редовно го обезпаразитявал. Пи-санът бил крайно любвеобилен и малчуганите много го обичали. Преди седмица обаче го открили изкормен на същото място зад блок „Вяра", където и преди намирали мъртви котки.
Издевателствата над животни в квартала са от година и половина, твърди Светлана Стоянова, която живее тук. По професия тя е строителен инженер и членува в една от природозащитните организации в града. Младата жена разказва, че хората от квартала и най-вече децата са стресирани и създават легенда, че в Русе се е появил животинският Джак Изкормвача. Всички подозират свой възрастен съсед, който след смъртта на поредната си съпруга живеел сам в едноетажна къща с двор. Само една жена станала неволен свидетел на гаврата с животните, но се страхувала от агресивния му нрав и не желаела да свидетелства. Когато екипът ни намери изверга и го попита защо върши всичко това, той нагло отвърна: „А свидетели имате ли?"

Безсилие

Именно липсата на сведетели, а и на достатъчно силен закон за защита на животните в България, позволява на извратени типове да вършат безчинствата си ненаказани. Според ветеринарната лекарка д-р Катерина Маркова напоследък мъчителите ставали все по-изобретателни. Наскоро тя спасила котка, чието тяло било пронизано от голяма стрела. Нещастното животинче умирало бавно в адски мъки в продължение на дни. Д-р Маркова смята, че в нашата страна трябва да се създаде зоополиция, която да се занимава специално със случаите на жестокост над четириногите. И макар че съгласно Закона за защита на животните, който излезе в началото на миналата година, полицията трябва да разследва и гаврата с животни, на практика това почти не се случва. Трябва да се признае, че в България няма изпълнителен орган, който да приложи този закон.


Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Рубрика за осиновяване на кучета "Кой ме иска" може да се появи на интернет страницата на община Шумен или в ефира на общинската телевизия. Това предлагат от Немския кастрационен център, за да помогнат за решаване на проблема с бездомните кучета. Ще бъдат публикувани снимки и данни за улични кучета с подкана към гражданите да ги приютят. От центъра отчитат, че през 2008 г. са уловени 400 бездомни кучета и котки. Те са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани. Броят им е по-малък в сравнение с други години, защото приютът вече е пренаселен. В него живеят постоянно 350 кучета, а храната на всяко струва 26 лв. месечно.
През 2008 г. има повече сигнали от граждани - те са търсили помощ 82 пъти, докато през 2007 г. обажданията били 32, съобщиха още от центъра. Над 80% от сигналите били за болни, изхвърлени, отровени или блъснати животни. Един от петима се оплакали от агресивни кучета. От центъра препоръчват на общината по-стриктен контрол за реги¬страция на домашни кучета и медийна кампания за необходимостта от регистрация, кастрация и поставяне на чип.
В четвъртък общинският съвет ще разгледа предложение на кмета Красимир Костов за средства за разширяване на приюта. Тази седмица се очаква 30 болонки и сетер от кучкарника да бъдат пратени в Германия за осиновяване и настаняване в приюти.
По неофициални данни в Шумен има между 5 000 и 10 000 домашни кучета. Въпреки наредбата за задължителна регистрация на домашните любимци в общината, само 43-ма стопани са го направили през 2008 г.


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучетата пазят диабетици и повдигат самочувствието. Собствениците на четириноги около 15-20 % по-рядко ходят на лекар, твърдят запознатите. До този извод достигнало и изследване на 11 хиляди австралийци, германци и китайци. Мит се оказа схващането, че домашните кученца увеличават алергиите. Малчуганите, които се грижат за животинче у дома, по-рядко ходят на лекар и имат отлична имунна система. Като оръжие срещу стреса лаещите помагат на хората с високо кръвно да го регулират и по този начин да се отдалечат от инфаркта. Четириногите са причина и за здраво сърце, защото собствениците тичат с тях в парка с часове. Общуването с домашните любимци успокоява нервите, повдига самочувствието, прогонва депресията и самотата, твърдят учените. Колкото и да е странно, породи надушват точно някои форми на рака дълго преди собствениците да са отишли на лекар и да са научили за заболяването си. Немските овчарки са незаменими при лавини и земетресение. Кучета участват във всички акции на изгубени в планината, затрупани от лавини. Когато открият затрупан от сняг човек, животните рият с лапи и лаят. Пуделите си остават символи на лукс и богатство. Те са вашето куче пазач, семеен компаньон и приятел. Успокояват околните и с радост се учат на различни трикове.

Well along everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageДнес, 11 февруари 2009 г., до Народното събрание, Министерството на правосъдието и Представителството на Европейската комисия, бе внесена петиция с внушителен брой подписи от 31 060 пълнолетни граждани и 1732 деца с искане особената жестокост към животните и организирането на боеве с животни да бъдат обявени за престъпление в Наказателния кодекс на България.

Подписката е част от Кампанията „Срещу насилието – жестокостта към животните е престъпление!", инициирана от гражданска група „Град за отговорни хора". Тя стартира на 24 януари 2009 г. и за по-малко от 20 дни получи широка обществена подкрепа. Към исканията на гражданската група се присъединиха неправителствените организации за защита на животните и Националната федерация по фелинология , както и Българският Хелзинкски комитет – водеща организация за защита правата на човека.

България е между единиците държави, в които жестокостта към животните все още не се смята за престъпление и нейната обществена значимост се подценява. На 30 януари 2009 г., след драматично гласуване в пленарната зала, българският парламент прие на първо четене законопроект за изменение и допълнение на НК, което да инкриминира тези деяния.

„Поздравяваме българските парламентаристи за тази стъпка и силно се надяваме, че ще осъществят този признат в целия цивилизован свят превантивен и морален принцип и в българското законодателство" – казва д-р Мила Бобадова, представител на групата. С тази петиция ние им представяме очакванията на десетки хиляди граждани, които ги призовават да не бъдат безразлични по този въпрос" – добавя тя.
Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

България е една от последните страни в Европа, в които жестокостта към животните не е престъпление

 Кампания за инкриминиране на жестокостта към животни стартират от Фондация „Четири лапи” днес. Целта й ще бъде приемане на промени в Наказателния кодекс, предмиждащи затвор за хора, които измъчват животни. В над 100 ветеринарни клиники и зоомагазини в София и по-големите градове, както и в мрежата от заведения на Фейм кардс ще бъдат разпространени 40 000 пощенски картички с апел за инкриминиране на жестокостта над животни, които гражданите ще могат да изпращат до председателя на Народно събрание г-н Георги Пирински и до председателя на Комисията по правни въпроси г-н Янаки Стоилов.

Отдавна е доказана връзката между малтретирането на животни и насилието над хора, твърди Дади Ейнарссон, ръководител Проекти на „Четири лапи” за България. „Например, данни от Ню Джърси, САЩ, сочат, че 88% от семействата, които физически са малтретирали децата си, са проявявали и жестокост към животни. Проучване относно сексуални престъпници открива, че 48% от изнасилвачите и 30% от блудствалите с деца, са извършили жестокост към животни по време на детството си. Подбудите при малтретирането и жестокостта към животни са сходни с тези при насилието спрямо хора. Те включват стремеж към доминация, отмъщение, омраза и шокиране на околните. Деца, живеещи в малтретираща ги семейна среда, нерядко изразяват болката си чрез насилие над уязвими членове на семейството, като домашния любимец.”

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Президентът на фондация “Андерланд” Франк Зайдел дари за приюта за кучета в Банско плочки, тоалетни чинии, мивки и душове от Германия, за да може той да бъде изграден. Приютът ще бъде построен на общински терен, а Общински съвет - Банско е гласувал 50 000 лева за изграждането на сградата.
Франк Зайдел дари и нова катафалка, с която да се осъществяват погребенията в града.
Фондация “Андерланд” в момента се занимава с кастрирането на кучетата в Банско.


Well afore everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

След игра с обичаните кученца собствениците изпитват прилив на радост и емоции, които приличат на майчините. Японските биолози Михо Нагасава и Такефуми Кикусуи са установили, че тези чувства се контролират от определен хормон. Често той е наричан „любовно лекарство“, защото намалява стреса, бори се с депресията и поражда доверие в хората. Изследванията на полевки, мишки и плъхове показват, че хормонът укрепва социалната памет и е важен за създаването на брачните двойки. Изследвани са и 55 собственици на кучета, които след игра с любимците си отделят 20% повече от въпросния хормон, отколкото обикновено. Радостното животно помита следите от тревогата и депресията и изпълва къщата с доволство.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа 17.02.2008 година - ТАЗИ НЕДЕЛЯ !! - ще се проведе референдум, на който жителите на община Бургас да дадат своя вот - ЗА или ПРОТИВ НЕФТОПРОВОДА Бургас - Александруполис.

Не бъдете безразлични, бургазлии, не мислете, че не зависи от вас. Дайте шанс на Бургаския залив - най-големият ни черноморски залив, най-красивият, уникален и прекрасен - между морето и езерата - най-възпяваният в поезия и музика, най-голямото убежище на прелетни птици по вековния Вия Понтика!

Гласувайте заради себе си, заради децата си, заради всички българи! Кажете НЕ на смъртоносните разливи от нефт, на стотиците хиляди тонове съоръжения, на хилядите танкери, на безумната агресия на безпардонния капитал, на печалбарите, които искат за жълти стотинки да унищожат най-красивото парче от родината ни - Южното Черноморие!

Ние сме с Вас!

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВсе повече стават хората, които спасяват изоставени на улицата кучета и котки и им търсят постоянни стопани. За съжаление повечето вече имат по няколко домашни любимци и един от основните проблеми е временното настаняване на спасените животни, а доста от тези животни се нуждаят от време за възстановяване от физическии психически травми. Приютите вече са препълнени, а настаняването в хотел не е по джоба на всеки. „Без дом”, списание „Моят приятел кучето”  и Зоомания започват кампания за намиране на приемни семейства. Ако имате възможност да приемете в дома си куче или коте за период от един до три месеца срещу скромно заплащане /разходите за храна и медикаменти се поемат от попечителите на животните/, пишете ни. Могат да се включат и хора, които разполагат с къща с добре оградено дворно място. Животните ще са ваксинирани и обезпаразитени.

За контакти: 02/851 92 25. 02/989 13 79 /от 10 до 17 ч., без събота и неделя/, 0889 468 098 както и и-мейли info@bezdom.info и rtoneva@abv.bg

Можете също да пишете и в темата в нашия форум.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

За съжаление въпреки направените аутопсии, свидетелите,  жалбите и отразяването в медиите, случаят със застреляното куче на руския консул надали ще получи някакво развитие. Тъй като липсват документи за собственост върху Мечо от страна на консула, не може да се заведе дело за увреждане на движима собственост. Полицията продължава разследването, засега без резултат. От Регионалната ветеринарно-медицинска служба отказват да се заемат с жалбата, поради "претовареност"... А ето и самите заключения от аутопсиите:   

 

Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОхранители разстреляха кучето на руския консул

Кървавите забавления  на гардовете ще бъдат изнесени пред целия  дипломатически корпус

Ася Пенчева, в-к Утро, 07.02.2007г.

Любимецът на целия ру­ски дипломатически ком­плекс в Русе - кучето Мечо, е бил убит от служители на ох­ранителна фирма. На 5 фе­вруари вечерта кучето се било прибрало в колибата в двора на консулството още към 19 часа." Ние очаквахме гост от Москва, който пристигна с късния влак, и оти­дохме да го посрещнем. Тога­ва вероятно Мечо е излязъл от двора и е отишъл в парка", разказа генералният консул на Русия в Русе Юрий Трушин. В суматохата след това никой не обърнал внимание дали четириногият любимец е от безопасната страна на оградата.

 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До д-р Антон Борисов Въжаров, Общински съвет - Русе

СИГНАЛ

от Д-р Катерина Маркова – Управител на Кастрационен център и приют за бездомни кучета Русе – към Сдружение с нестопанска цел “Германо-българска помощ за животните”.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВЪЖАРОВ,

На 07.10.2003г. между Община Русе и Сдружение „Германо – Българска помощ за животните” е сключен Договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху недвижим имот – частна общинска собственост, с който на сдружението е предоставен безвъзмездно имот представляващ ОБЩЕСТВЕН ПИТОМНИК, в който и понастоящем се помещава Кастарционния център и приюта. По силата на сключения договор Сдружението е поело задължението да обезпечи финансово и да извърши цялостната дейност по намаляване на популацията на уличните кучета на територията на Община Русе, чрез изпълнението на интензивна програма за кастриране и евтаназия. В рамките на програмата Сдружението е поело ангажимента да извършва дейности за хуманно залавяне на животните, обезпаразитяването им, кастрирането им, ваксинирането им, както и видимото им маркиране с цел избягване на повторно залавяне след връщането им на мястото от което са заловени. След сключването на договора сдружението е извършило редица подобрения в имота, необходими за използването му по предназначение, след което е започнало дейностите по кастрационната програма в предоставените помещения, като ежемесечно са предоставяни отчети на Община Русе.

                                         

Well afore everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До Кмета на Община Русе

Копие до Председателя на Общинския съвет – Русе

Копие до Областния управител на Русенска област

ЖАЛБА 

от Д-р Катерина Маркова – Управител на Кастрационен център и приют за бездомни кучета Русе – към Сдружение с нестопанска цел “Германо-българска помощ за животните”

ГОСПОДИН ЙОТОВ,

В Общинския изолатор за безстопанствени животни, собственост на Община Русе  през последните три месеца се залавят и задържат и евтаназират множество кучета от територията на гр. Русе. Заловените и прибрани в изолатора кучета  са от всички възрастови групи, включително и сукалчета, които в никакъв случай не са агресивни, по смисъла на § 1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗВМД и съответно опасни за хора и други животни. В изолатора се задържат и кучета, които са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и маркирани от нас.             

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Във връзка с предстоящия празник Кукеров ден в странджанското село Бродилово, кметът на община Царево Петко Арнаудов забрани провеждането на обичая тричане, съобщи електронното издание Бургасинфо.

 

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

2006-02-15 08:07, Дарик Радио

Няма данни за заразяване на домашни животни с птичи грип

Пролет Велкова

Внушенията, че домашните любимци могат да предадат вируса на птичия грип, са доста странни. Засега няма никакви данни, че птичият грип може да заразява кучета или котки. И това твърдение е резултат на един не малък период на наблюдения. Това заяви директорът на Института по микробиология на БАН проф. Ангел Гълъбов в предаването „Дарик кафе” на Дарик радио.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Комисията по земеделието и горите към 40-тото Народно събрание прие да отпадне Раздел VІІІ „Безстопанствени кучета” от Глава VІІ ”Хуманно отношение към животните” на проект № 554-01-15 на Закон за ветеринарномедицинската дейност.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.