Бездомно куче агонизира, упоено от чиновник, влачиха го с метална примка, удряйки главата му в плочките, и го метнаха в копа на „Биострой”

 

21 студенти от Амери­канския университет в Бла­гоевград вчера внесоха пе­тиция в община Благоевг­рад във връзка с „нехуманно и жестоко отношение спрямо безпризорно куче".

Петицията е писана в по­лунощ в студентските об­щежития „Скаптопара", след като свидетелят на ин­цидента Никола Микелич от Сърбия, студент IV курс, съ­бужда състудентите си и им разказва ужасяваща исто­рия.

Около полунощ Никола с двама приятели се при­бирали от заведение, кога­то видели пред общината голямо куче, което агонизи­рало.

До тялото му стоеше мъж, който ни се предста­ви за служител от община­та, разказа в редакцията на „Струма" Никола. Обясни ни, че му е дал таблетка за упояване, понеже ще го кастрират. Около 10 мину­ти кучето се търкаляше по земята, лаеше и скимтеше, а ние стояхме и не знаех­ме как да му помогнем. После дойде кола - тъмно­червен ситроен на общин­ската фирма „Биострои" с номер Е 4170 ВТ, която ми­на през опашката на куче­то и спря на десетина мет­ра. Тогава мъжът отвори вратата, извади метална пръчка с примка, метна я през главата на животното и започна да го влачи към колата. Главата му няколко пъти се удари в плочки­те. Проследихме после ко­лата до кабинета на д-р Крум Попниколов, където кучето вероятно е било кастрирано. Никога няма да забравим как то скимтеше. Не можем да си обясним и каква таблетка му бяха да­ли - опиатите не могат да предизвикат болката, коя­то то изпитваше. Трябваше ли човекът така жестоко да го влачи и да блъска глава­та му?

Според студентите куче­то е бяло със сиви и черни петна, голямо като лабрадор. В петицията си, прид­ружена с подписка, младе­жите настояват да дадат по­казания, ако общинските служители желаят. Те са от­правили и молба до Общин­ската администрация да им съобщят каква е съдбата на кучето и да обещаят, че по­вече никога няма да се до­пуска на територията на града такава жестокост.

За контактите си с об­щината студентите в АУБ използваха девойки от сдружение „Надежда за че­тириногите" в Благоевград.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Глоби от 500 лв. и наго¬ре грозят стопаните на домашни песове в Плов¬див, ако оставят след кучето си „бомбички" по тротоари, паркове и улици.
Промяната в статуквото ще бъде въведена след Нова година, когато под тепетата ще бъдат монтирани първите 40 специални кошчета за кучешки екскременти. Това съобщи главният еколог на Пловдив Христо Минков. За да бъдат улеснени стопаните, кошчетата ще бъдат оборудвани с подходящи за вдигане на мръсотиите пликове и лопатки. За закупуването и монтирането им в бюджета
на дирекцията по екология за догодина ще бъдат заложени 13 000 лева. Приспособленията ще бъдат докарани в Пловдив през януари-февруари, а през март ще бъдат разпределени по районите в града.
 
Алеи
С други 90 000 лева ще бъдат направени места за свободно разхождане на
домашни любимци под тепетата. Във всеки район се предвижда да има по една площадка, на която стопаните да пускат кучетата си да тичат сутрин и вечер. В момента стопаните разхождат домашните си песове, където сварят. Много често любимците се конкурират с децата или възрастните хора по парковете на Пловдив. Стопаните не се съобразяват и с червените предупредителни табели в градинките, че там е забранено за кучета.

Полиция
Заради малкото свободни общински имоти се предвижда площадките за кучета да бъдат изградени в паркове, градини и междублокови пространства. Ако общинската поли¬ция пипне стопанина, че не води любимеца си на кучешката площадка, глобата ще е солидна. Целта им е децата в паркове и градини да играят безопасно и далече от кучетата. Когато на площадката няма кучета, там могат да играят деца, се казва в предло¬жението на общинските еколози.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучета от други общини се транспортират и изсипват в Шумен. Това обяви на заседание на областната епизоотична комисия вчера Симона Паносиян, шеф на дирекция в шуменското кметство. Информацията на общинарката се потвърждава и от неправителствените природозащитни организации. Девет от десетте общини в областта нямат средства да разкри¬ят кучешки приюти и центрове и така решават проблема си. Забелязахме, че строители, наети от селата от Лудогорието, всяка сутрин, когато идват на работа в Шумен, водят със себе си и по 2-3 домашни кучета, разказа пред "Телеграф" природозащитничката Тонка Петрова. Основният трафик бил от петхилядното село Ясенково -най-голямо в региона. Предполага се, че в Шумен живеят около 1500 улични кучета и между 5 и 10 хиляди домашни, които от време на време увеличават броя на скитащите. В същото време официално регистрираните кучета любимци са едва 113.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВ България са регистрирани повече от половината случаи на заболели от кучешка тения хора от целия Европейски континент. Детската заболеваемост расте непрекъснато и ако не бъде пресечена кошмарната тенденция, обричаме себе си и децата ни на невъобразим взрив след години. Във връзка с това Софийска колегия на Български ветеринарен съюз реши да привлече вниманието на обществото върху проблема с тенията, както и да създаде траен навик у гражданите да обезпаразитяват редовно кучетата в града, включително подопечните им бездомни.

В 50 обекта на територията на гр. София ще бъдат раздадени 10 660 броя таблетки от противопаразитния препарат Азипирин, предназначени само за бездомни животни. Допълнителна информация всеки може да получи от своя ветеринарен лекар. От Софийската колегия на БВС съветват да се спазва безупречна лична хигиена, да не се хранят кучетата с вътрешности от заклани животни и редовно да се обезпаразитяват както домашните кучета, така и бездомните. 
 
Софийска Ветеринарна Колегия подчертава, че решаването на проблема с бездомните кучета чрез тяхното избиване е не само крайно жестоко, но и безсмислено, защото доказано няма да намали трайно популацията им, ще стимулира размножаването на котките и на плъховете, което не само ще задълбочи проблемите, но и ще донесе още много нови след себе си.
 
Кучешката тения, известна още като ехинококоза, е типична зооантропоноза (заболяване, което се предава от животните на хората), която се предава от месоядните на всички домашни и диви животни и на човека при общуване с носителите на инвазията или чрез замърсени хранителни продукти. Болестта се среща практически в цял свят, но най-често в райони за паша, където съществува вероятност кучета да погълнат органи от заразени животни. Причинител са цестодите (лентовидни червеи) от род Echinococcus. Кучето е краен гостоприемник (при който паразитът достига зряла форма), а междинни гостоприемници са овцете, свинете, говедата, конете и козите. Човекът също е междинен гостоприемник. Крайният гостоприемник се заразява най-често чрез поглъщане на вътрешни органи на заразени междинни гостоприемници. Това се случва основно при домашно клане на животни в малки населени места, когато с вътрешностите се хранят кучетата. Поради тази причина в големите градове кучешката тения се среща изключително рядко, за разлика от селата и градовете от селски тип. Човекът може да се зарази при консумация на неизмити плодове и зеленчуци, а също и при непосредствен контакт с опаразитено куче. Именно затова спазването на личната хигиена и редовното обезпаразитяване на кучетата, с които хората са в контакт, е основна предпоставка за блокиране на разпространението на болестта. Също така, трябва да се избягва храненето на кучетата със сурови вътрешни органи на селскостопански животни.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image7623 бездомни котки и 686 кучета има на територията на град Пловдив. Това сочат резултатите от преброяването на безстопанствените животни в периода между 12-ти и 16-ти октомври тази година, което бе извършено от фондация ‘Четири лапи". Най-много бездомни котки - близо 4 хил., има в район „Централен", а скитащите кучета са най-многобройни в районите „Южен" и „Източен".

Според доклада на фондацията основната причина за наличието на безстопанствени животни е липсата на контрол върху домашните любимци. Голямата разлика в броя на кучетата и котките зоолозите обясняват с това, че досега в България не се е прилагал метод за контрол на популацията на котките, а за последните 10 години в страната са избити над 300 хил. кучета.

През месец март 2010-та година „Четири лапи" ще започне да кастрира уличните котки с цел намаляване на популацията им. Обработването на едно животно ще струва около 25 лева, като то ще се извършва за сметка на фондацията. 1.5 млн. лева ще бъдат нужни за изграждането на модерен приют за безстопанствени животни, това заяви заместник-кметът по стопанска политика Александър Константинов. Техническото задание вече е направено и за проектиране са осигурени 150 хиляди лева. Парите за приюта ще бъдат предвидени в бюджета за 2010 уточни Константинов.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 27.11.2008, след гласуване, се реши т.6 от Законопроекта за Управление на Етажната Собственост да бъда върната за преразглеждане към Комисия по правните въпроси. В тази точка се съдържа и спорния текст за отглеждане на домашни любимци, както и други спорни моменти, което наложи преразглеждането на целия текст. На 02.12.2008 от 14ч е насрочено извънредно заседание на Народното Събрание, като в програмата му като т.4 е включено и продължаване на разглеждането на Законопроекта.

Законопроектът за Управление на Етажната Собственост бе включен за разглеждане тази седмица, като при гласуването на програмата на НС, Председателят Георги Пирински е коментирал, че по този законопроект има много спорни текстове, много постъпили жалби и направени действия както от гражданите, така и от Омбудсмана.

Дебатите на 26.11.2008 по т.6 бяха доста оживени. Председателят на Комисията по жалбите и петициите- г-н Димитър Йорданов изчете и разясни решението на комисията им както при разглеждането на т.6, така при това на т.11. В подкрепа на тезата против искането на изрично съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец се изказаха и Екатерина Михайлова, Антоанела Понева, Яни Янев, Руденко Йорданов, Елиана Масева, Ненко Темелков и Евдокия Манева.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 © Sofia Photo Agency  Домашни любимци да могат да се отглеждат в апартамент след информиране на непосредствените съседи, това предложи депутатът от НДСВ Яни Янев при дискусията в парламента по второто четене на новия Закон за етажната собственост. Народни представители от опозицията настояха да отпадне записаното в проекта изискване за търсене на съгласие от съседите за отглеждане на любимец, освен ако той е в клетка или аквариум. Народните избраници спориха часове само по този текст от проектозакона. В началото Елиана Масева от ДСБ каза, че не е редно, както е записано, живеещите в блокове да се наричат обитатели, защото един плъх също можело да бъде обитател. После спорът се пренесе върху други домашни любимци. Председателстващият заседанието Любен Корнезов и Яни Янев се заиграха с това, че според проекта без съгласието на съседите може да се гледат единствено животни в клетка и аквариум: „Какви са тези аквариуми, бе колега. Животни в аквариуми. То за риби става дума, не само. За крокодили? И крокодили гледат, хамстери гледат, змии гледат. Всякакви други влечуги гледат в аквариуми, тарантули, буболечки. Това е в кръга на шегата". Руденко Йорданов от левицата смята, че трябва да се създаде регистър на домашните любимци във всяка сграда: Да има информация кой какво гледа, има ли риск за обитателите на сградата, и това да бъде отпратка към контролните органи да установят по-сериозен контрол и мисля, че няма нищо прекалено в това, в края на краищата дали ще бъде питон, дали ще бъде домашно куче, или прасето на Джордж Клуни, важното е това да бъде известно." Антонела Понева от ДСБ е категорично против всякакъв ограничителен режим, трябвало да се спазват сега действащите норми. Според нея е смешно това, че в текста се казва, че могат да се отглеждат животни в клетка и в аквариуми, защото означава, че в клетка човек може да отглежда лъв, а в аквариум пирани и всякакви такива страховити животни, но едно пуделче не може да отглежда, без съседите да дадат съгласие. Спор предизвика и предвидената забрана за извършване на дейности без съгласието на общото събрание, които са по-големи от обичайното и които създават безпокойство на другите. Бе предложено тези спорни моменти да се разгледат отново в правната комисия. Очаква се обсъждането на проекта продължи в четвъртък.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Текстът е предложен в законопроекта за етажната собственост, който парламентът обсъжда на второ четене
 
Депутати се обявиха против това да се иска съгласието на непосредствените съседи за отглеждане на животни в апартамент.

Текстът е предложен в законопроекта за етажната собственост, който парламентът обсъжда на второ четене.

Собствениците на етажна собственост и обитателите на сградата нямат право да гледат домашни любимци преди да са се допитали до близките си съседи, освен ако става дума за животни в клетки или аквариуми.

Те са длъжни също така да спазват санитарни и хигиенни норми, предвижда законопроектът.

От Комисията по жалбите и петициите на гражданите предложиха гласуването на тези текстове засега да се отложи.

Законопроектът засяга над 4 млн. българи, които живеят в режим на етажна собственост. Според статистиката около 80 на сто от населението в градовете обитават именно такива жилища в блокове или кооперации.

През септември от "Град за отговорни хора" организираха мълчалив протест под надслов "Не на съседската намеса в личния живот" срещу въпросните текстове.

От организацията са на мнение, че нормите за отглеждане на домашни любимци са достатъчно подробно разписани в Закона за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Ако бъде гласуван в този вид, законопроектът ще доведе единствено до междусъседски конфликти, предупредиха те.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хора от смолянското село Мугла убиват и ядат кучета. Действията им са продиктувани от вярване, според което кучешкото месо лекувало неизлечими болести.

Нова телевизия излъчи репортаж по случая. Възрастна жена призна, че сама коли четириногите, след като уличните кучета родят. После собственоръчно ги готви. Не ми е жал, каза баба Николина Хаджиева.
Неин съселянин - Светлин Величков също не скри, че яде кучешко месо. Той дори показа рана на пръста си - последното животинче, което заклал, го ухапало. 
След сигнал от Ветеринарно-медицинската служба в Смолян са съставили актове за административно нарушение, като им е наложена глоба от по 500 лева. Когато дошли, проверяващите не открили кучешко месо, но самопризнанията на двамата били достатъчни. 
Убийствата на кучета в селото провокирали гнева на местен защитник на животните. От страх да не стане обект на отмъщение от страна на съселяните си той не пожелал да застане пред камерата. 
У нас малтретирането, убийството на кучета, както и производството на храна от кучета, е незаконно. Санкциите са от 500 до 2000 лева. 
Преди две години, след скандал, кметът на Царево Петко Арнаудов забрани провеждането на традиционния езически обичай тричене на кучета. Той беше част от древните кукерови дни в странджанското село Бродилово. По време на празника мъжете в селото омотаваха кучетата с въжета, връзваха ги за два кола над река и ги мятаха над водата, докато се саморазвържат и паднат или избягат. Древните хора са вярвали, че така животното се предпазва от бяс. Обичаят предизвика скандал в Германия, Австрия и Швеция миналата година, след като чужди информационни агенции пуснаха репортажи за него.

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image
снимка: в-к 24 часа
Програмистът-сатанист Евгений Андреев (на снимката), който взимал котета, зайчета, кученца и птици по обяви за осиновяване, за да храни с тях змиите си, първо пускал животните на големите змии, които им вкарвали отрова, после ги разфасовал и одирал за по-малките кроталите в терариума си.

"Първо дава котетата, зайчетата или кученцата на по-големите си гръмящи змий, за да им вкарат отрвова. След това ги взима, одира и разфасова, за да може да ги даде на по-малките кротали в терарирума си, защото те не могат да се справят с целите животни", разказа познат на Евгени Андреев пред камерата на предаването "Истории с Патрашкова" по ТV2.

Тактика 

Извергът не прибирал бездомни животни, а търсел по форумите само домашни любимици, които са ваксинирани и обезпаразитени.
"Хвалеше се, че не иска да рискува змиите му да се разболеят от нещо", добави човекът. Според него Евгени не е единственият човек, който храни влечугитте си с кучета и котки, което е изрично забранено в Закона за защита на живтните. 
"Аз знам за една жена от столичния квартал Иван Вазов, която храни своя питон с живи зайци и кучета", сподели още познатият на Андреев. Той обясни, че се е запознал с него в интернет форумите преди около година и половина и когато е разбрал за извратените занимания на психаря, бил шокиран.Well along everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Директорът на Националната ветеринарно- медицинска служба Жеко Байчев е освободен от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов в сряда, съобщиха от агроведомството. “Отстраняването му от поста е свързано с оптимизиране работата на службата и необходимостта от разширяването на нейните функции“, пише в пресинформацията на ведомството, но без да се уточнява какви са планираните промени.

Посочва се още, че “роля за освобождаването на генералния директор има и отчетеното разминаване с предварително определените графици на изграждането на системата за идентификация на животните“.

Фактически Бойчев бе обвинен още през лятото по време на протестите на млекопроизводителите, че е виновен за забавянето на действието на идентификационната система за животните, която да позволи на фермерите да получават субсидии на глава добитък. При предишните протести на селските стопани, от Министерството на земеделието и храните обявиха, че системата ще заработи след 15 септември и с индивидуални пароли фермерите ще могат да регистрират животните си и от следващата година да получават европари за всяко добиче, а не както е в момента – на декар обработваема площ, което ощетява стопаните без пасища. Графикът обаче не бе спазен и системата не работи.

Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageОт догодина всички домашни кучета и котки задължително трябва да имат имплантиран чип. С него държавата ще следи популацията на животните и дали те получават навреме задължителните имунизации.

Чипът става задължителен за всички държави членки на Евросъюза

със специален регламент, който ще влезе в сила най-късно в средата на 2009-та година, обясниха за bTV от Националната ветеринарномедицинска служба. Кой слага чипа и колко струва услугата?

Чипът се имплантира от ветеринарните лекари с инжекция - срещу такса до 40 лева. Той има размери на оризово зърно и се имплантира под лявото ухо на домашния любимец. При допир със специално прочитащо устройство чипът излъчва уникален 15-цифрен номер. Чипът е идентификационен и не става за проследяване на животното.

"Това де факто е ЕГН-то на вашето куче. Номерът е уникален за целия свят и по него ще се разпознае кой е собственикът на кучето", обясни д-р Радослав Алексиев.

Номерът на чипа се залепва в паспорта на кучето.

От следващата година този номер и данните за кучето ще се съхраняват в глобална компютърна база данни, поддържана в България от Националната ветеринарно медицинска служба.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Депутатите отложиха обсъждането на текстовете, свързани с бездомните кучета и действията, които могат да се предприемат срещу тях 

Глоба от 500 до 1000 лв. ще бъде налагана за особена жестокост към животно. Това предвижда Законът за защита на животните, който депутатите обсъждат на второ четене.

Друг текст в законопроекта определя като проява на жестокост сексуалното малтретиране на животни, изоставяне на домашни питомци, както и всяко действие или бездействие, причиняващо продължително или повтарящо се страдание на животното или трайно увреждащо здравето му.

За жестокост няма да се считат действия, които се извършват съобразно ветеринарномедицинските разпоредби за ликвидиране на заразни болести по животните.

Ще бъде наказван този, който прояви особена жестокост към животно, освен ако деянието не съставлява престъпление, предвижда законопроектът.

Предвижда се в случаите, когато деянието е извършено от собственика на
животното, то да бъде отнемано в полза на държавата. На конфискуване подлежат и предметите, с които е извършено нарушението.

Ако ветеринарен лекар или длъжностно лице проявят жестокост, те ще бъдат глобявани от 1 000 до 1 500 лв., а за юридическо лице или едноличен търговец е предвидена имуществена санкция в размер между 1 500 и 2 000 лв.

При повторно нарушение глобата за собственика на животно, ветеринарния лекар или техническото лице е от 1 000 до 2 000 лв., а имуществената
санкция за юридическото лице или едноличния търговец ще бъде от
2 000 до 3 000 лв.

Предвижда се при наличие на данни за жестоко и особено жестоко отношение към животните своевременно да бъде уведомявана прокуратурата или полицейските органи.

Органите на местната власт да контролират дали се изоставят животни на територията на общината, както и дали се спазват изискванията за защита на животните в приютите, предвижда законопроектът.

Депутатите отложиха обсъждането на текстовете, свързани с бездомните кучета и действията, които могат да се предприемат срещу тях.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ръководството на пловдивското Дружество за защита на животните организира мирен протест - бдение на 09/12/2007 Неделя от 14 до 16 часа на площад “Стефан Стамболов” 1, пред сградата на общината (площадът с фонтаните на главната улица в Пловдив). Целта е протест срещу нехуманното отношение към животните на територията на община Пловдив, популяризиране целите на дружеството, както и защита на каузата за права на животните в навечерието на световния ден за защита правата на животните 10ти Декември. Протестът ще бъде тих и ограничен в рамките на площада. Каним всички наши симпатизанти и приятели от цялата страна, представители на медиите, както и всички подкрепящи каузата за защита на животните да ни подкрепят в това начинание. Носете топли дрехи и по възможност малка пластмасова чашка с чаена свещ. Благодарим ви предварително.

От ръководството на дружеството

Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

“Кучета изядоха англичанка” е едно от водещите заглавия в пресата вчера и днес. Мине се не мине време и медиите ни гръмват с по някой подобен потресаващ случай. Първо беше жена, нападната докато тича в парка, след това едногодишно дете беше изядено от дворни кучета, сега псетата посегнаха и на чужденка! Този път в никому неизвестното ямболско село Недялско с население 338 души англичанката Маргарет, на 58 г. е била нападната от кучета. Проверили-непроверили информацията, медиите веднага отсякоха – бездомни кучета са нахапали жената до смърт. Впоследствие се оказва, че кучетата са домашни, развъждани безконтролно и оставени да се скитат по улиците, на всичкото отгоре е имало и доста оплаквания, но никой не е обърнал внимание. Но кого го е грижа вече, медиите са си направили скандала, новината е вдигнала тиража.
Не това е важното обаче. Далеч по-интересно е, че този битов инцидент попада на първите страници на вестниците само 24 ч. преди в пленарна зала на второ четене да влезе Законът за защита на животните. Може би е само съвпадение, а може би не съвсем. Но нека си зададем логичния въпрос – кому е изгодно да няма такъв закон в България? Да разгледаме фактите:


Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кучетата, които са разкъсали британката Маргарет Ан Гордън в село Недялско, където стана инцидентът, може и да се окажат домашни.


Това става ясно от думите на говорителката на немския кастрационен център Тонка Петрова, която бе в селото и разговаря със свидетели, съобщи "Фокус". По думите й хората са изплашени и не искали да говорят.
Някои от тях обаче признали, че след трагедията всички кучета, нападнали англичанката, са убити от собственика и са погребани. Кметът на селото потвърдил, че ветеринари прибрали и настанили в приюта за животни в Ямбол бездомни кучета, които нямат нищо общо с инцидента.
Семейството, чиято собственост са кучетата-убийци, живее срещу къщата на англичаните, разказа Петрова. Чужденците купили къщата в края на селото заради красивата природа. Местните пък се страхували да минат оттам заради кучетата.
Дворът на българското семейство е пълен със селскостопанска техника, те отглеждат над 50 телета и почти толкова свине, добави Петрова. Кучетата били 8, живели в двора, но не били вързани. Свидетели от селото твърдят, че стопанинът много често изхвърлял умрели животни пред двора и кучетата се хранили с мърша. “Тези животни са били свикнали да разкъсват цели изхвърлени животни и вътрешностите им”, коментира Петрова.
Тя се е срещнала с приятелка на загиналата от селото – Мария Петкова, на 63 години. Петкова твърди, че Маргарет 6 пъти досега е била хапана от тези кучета, имала е рани по краката. Искала да се обади на полицията, но не смеела, не знаела как. Британката мислела да си купи къща в другия край на селото, защото се страхувала от песовете.
Във фаталния ден повече от час кучетата ръфали Маргарет Ан Гордън и са се чували писъците й, без никой да се притече на помощ, разказа Петрова. На жената се опитали да помогнат баба и внучка, живеещи наблизо, но кучетата се обърнали срещу тях и те се скрили в къщата си. Телефон има само в центъра на селото, в кафенето. Жените са нямали мобилни телефони. В сряда пък се твърдеше, че деца се опитали да изгонят кучетата, а накрая помогнал пастир.

Well afore everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageНа заседанието на НС от петък, 16.11.2007 г., министърът на отбраната г-н Веселин Близнаков отговори на питане от народните представители г-жа Ася Михайлова (Гергьовден) и г-жа Антонела Понева (ДСБ) относно опитите с бездомни животни във ВМА. От отговора на министър Близнаков става ясно, че институциите всячески се опитват да потулят случая. Само две седмици след подаване на сигнала, от НВМС са издали удостоверение за регистрация на животновъден обект на вивариума във ВМА. Общинското предприятие "Екоравновесие", чиито директор Мирослав Найденов доскоро декларираше желание за сътрудничество с природозащитните организации, набързо и без много шум е отървало ВМА от шестте кучета (всъщност кучетата вече са пет - едното "се е наложило да бъде приспано", тъй като било болно от гана. За съжаление никога няма да получим отговор на въпроса как се е разболяло при уж идеалните условия във вивариума и то точно сега). Интересен е и фактът, че за преместването на животните в общинския изолатор научихме от отговора на министъра, а не от хората в “Екоравновесие”, с които иначе поддържаме връзка ежедневно. "Без дом" изказва благодарност на г-жа Понева и г-жа Михайлова за гражданската им позиция по този скандален случай и помощта им за медийното му отразяване.

Ето и пълния текст на отговора на министър Близнаков:

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ:Има въпрос, зададен от народните представители Антонела Понева и Ася Михайлова към министъра на отбраната господин Веселин Близнаков.
Госпожо Михайлова, заповядайте да развиете Вашия въпрос към министъра.
АСЯ МИХАЙЛОВА (ОДС): Благодаря, господин председател.
Уважаеми господин министър, както сме посочили в нашия въпрос, редица факти породиха у нас сериозна и основателна тревога, че във вивариума на Експериментална хирургия към Военномедицинска академия, който се намира в София на бул. “Георги Софийски”, подчертавам, на този адрес, а не в “Овча купел”, се извършва незаконна експериментална дейност с кучета. Самите животни са поставени в условия, които не отговарят дори и на най-елементарни хигиенни изисквания и демонстрират жестоко отношение към тях. Конкретната ситуация, която провокира нашия настоящ парламентарен въпрос, е свързана с намеса на полиция и недопускане на медии до вивариума, което допълва мрачната картина. От друга страна, показва, че използването на животни с неясен произход и отглеждането им по подобен начин не може да служи за надеждни научни изследвания и изводи, а е и нарушение на Закона за ветеринарната дейност.
Смятам, че е недопустимо да съществуват подобни места, които имат характер на наказателни лагери за животни. Тяхното поддържане не може да бъде оправдано с никакви аргументи.
Надявам се, господин министър, че от Вашия отговор ще стане ясно как Военномедицинска академия ще защити авторитета си на водеща болница с качествена научна дейност, прекратена ли е незаконната практика на експерименталната хирургия и каква е съдбата на нещастните животни, които са се намирали там. Благодаря ви.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ: Давам думата на министъра на отбраната господин Веселин Близнаков.

Well afore everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Има утвърден план за ремонт на отделението за експериментална хирургия към ВМА, който трябва да приключи до края на годината, съобщи министърът на отбраната Веселин Близнаков по време на парламентарния контрол.

Според депутатите Антонела Понева (ДСБ) и Ася Михайлова (ОДС) ВМА нарушава законодателството за хуманно отношение към животни, използвани за експериментални цели.

По думите на Понева вивариумът представлява зловеща скотобойна и в него са извършвани експерименти с животни. Доказателства за това има заснети от немско-българското дружество за защита на животните.

Освен видеозаписите, съществували и нотариално заверени свидетелски показания. Те са приложени към подадената във Военна прокуратура жалба.

От тези показания, според Антонела Понева, става ясно, че във вивариума непрекъснато са били вкарвани кучета, които не са излезли оттам живи. В момента в експерименталното отделение на ВМА няма нито едно куче или котка, заяви военният министър.

Той увери, че на 14 ноември 2007 г. шест кучета са били предадени за отглеждане в общинския приют "Екоравновесие", а ВМА е осигурила необходимите за това консумативи.

Отделението по експериментална хирургия няма друг аналог у нас като база за обучение, изследвания и специализация на лекарите, обясни Близнаков.

То има 46-годишна история в структурата на ВМА, 78 защитени научни дисертации и през 2002 г. е получило категория пет звезди. Подадени са всички документи за получаване на разрешителни, каза още военният министър.

Той съобщи, че от ВМА са предложили на немско-българското дружество за защита на животните техен представител да бъде назначен на работа в отделението, за да има поглед отвътре при какви условия ще се отглеждат експерименталните животни.

Очевидно има бърза реакция от страна на ВМА, но тя е в резултат на обществената и политическата реакция, коментира Понева.

Тя се усъмни във верността на твърденията на военния министър, че кучетата, намерени в отделението, са закупени през 2002 г. Преценката на специалисти сочела, че животните са на видима възраст по-малко от пет години.

ОЧАКВАЙТЕ ПЪЛНА СТЕНОГРАМА ОТ ЗАПИТВАНЕТО НА АНТОНЕЛА ПОНЕВА И АСЯ МИХАЙЛОВА 

И ОТГОВОРЪТ НА МИНИСТЪР БЛИЗНАКОВ. 

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Българско общество на защитниците на животните от избиване (БОЗЖИ)-Р. България, организира Пресконференция на 03.12.2006г. от 13ч. в БТА-София на тема:

„АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ЖИВОТНИТЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДА
АГРЕСИЯ МЕЖДУ ХОРАТА”

В Пресконференцията ще учавстват НПО за защита на животните, които са членове на БОЗЖИ, от Видин, Лом, Враца, Габрово, Добрич, Шумен, Варна, Сливен, Перник, Кюстендил и др. и НПО за защита на животните от София и страната.
Пресконференцията ще продължи КАМПАНИЯТА, която стартира в БТА на 19.11.2006г. с темата: „Изолаторите за кучета в България –съоръжения за злоупотреби и корупция”.
Схемата ИЗОЛАТОР-ЕВТАНАЗИЯ, която „работи” от 1999г. досега е погълнала милиони левове от бюджета на страната, а проблемът с бездомните кучета остава нерешен. Затова тя трябва да бъде спряна веднъж завинаги.
Схемата ИЗОЛАТОР-ЕВТАНАЗИЯ няма място повече в България, която от 01.01.2007г. влиза в Европейския съюз.
За нас, БОЗЖИ, както и за цялата природозащитна общност в България, схемата ИЗОЛАТОР-ЕВТАНАЗИЯ,(от 1999г. досега), във всичките си модификации - без изключение - месеци и години, ерозира съзнанието на децата и младите хора, на гражданите в България. Тя показва открито и безцеремонно пред всички:
• Безнаказано убиване на бездомни кучета (и не само на тях) всеки ден, при това регламентирано от Закона за ветеринарно-медицинската дейност (ЗВД);
• Убиването на кучета в България е превърнато в професия на щат и със заплати от бюджета;
• „Системно” изчезване на кучета, които не са закарани на Екарисаж, а отиват по други направления – за кожи, месо и т.н.
Ние, природозащитниците в България предупреждаваме:
Да не забравяме никога, че кръвта на животните и кръвта на хората има един и същи цвят!
Омразата, жестокостта и садизмът към животните много бързо прерастват в омраза, жестокост и садизъм между децата и между възрастните.
Агресията срещу животните възпроизвежда агресия между хората и е наи-опасната инвестиция на България в бъдещето.


За допълнителна информация:
Моб.тел. 0898 59 16 79 – Д-р Йорданкa Цачева
Тел. 066/870 663, 066/806 914
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

С уважение:

Д-р Йорданка Цачева
Председател на БОЗЖИ
Р. България

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Докато някои азиатски страни, като Хонг Конг, Филипините и Тайван, са забранили практиката да се ядат кучета, данните сочат, че в Китай - най-голямата страна, в която това е разрешено, тя продължава да се разпространява.

Счита се, че в Китай всяка година се убиват близо 10 милиона кучета, някои бавно и мъчително, следвайки вярването "колкото по-мъчително, толкова по-вкусно". Всички те са подложени на стреса и болките от отглеждането в големи количества на малка площ преди да бъдат убити чрез използване на най-различни методи, които рядко осигуряват бърза и безболезнена смърт.

Подкрепете електронната петиция на Animals Asia в защита на кучетата и котките в Китай.

 

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Европейската комисия (ЕК) обяви стъпки за забрана на търговията с кожи от кучета и котки. Това става по настояване на страни членки на ЕС, както и в резултат на кампанията, подета от Пол Макартни, предаде ББС.

Според някои данни в Китай убиват 2 милиона котки и кучета годишно с цел продажба на кожи. Досега 15 страни от ЕС са предприели мерки срещу продажбата на такива кожи, но в 10 страни това все още е разрешено.

България, която влиза в ЕС от 1 януари, също има проблем с котешките и кучешките кожи. В понеделник стана известно, че в проектозакона за защита на животните е предвидена евтаназия на бездомните кучета и котки, които до седем дни от престоя си в приют не намерят стопанин. Екоорганизации твърдят, че този текст e вмъкнат тихомълком от Министерството на земеделието.

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Над 20 Неправителствени Български Организации за Защита на Животните (НПО)  организират Пресконференция на 19.11.2006 г. от 12.00 часа в БТА на тема: 

“НА ПОХОД СРЕЩУ ИЗОЛАТОРИТЕ ЗА КУЧЕТА: BG - СЪОРЪЖЕНИЯТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И КОРУПЦИЯ” 

От 1999 г. България се прочу по света с ”уникалните” съоръжения за избиване на кучета - така наречените “изолатори” в противоречие с Европейска конвенция №125, ратифицирана от Народното събрание. Години наред парите на данъкоплатците се изливат чрез незаконосъобразни конкурси, неправомерно сключени договори, прилагане на обречени на неуспех остарели схеми за овладяване на кучешката популация, системни закононарушения, липса на ефективен контрол върху дейностите, реализирани с общинските средства.  

Резултатът от злоупотребите е виден: милиони левове са изхарчени, а проблемът с бездомните животни в България продължава да стои на дневен ред. 

Българските НПО стартират кампания, която включва следните дейности:

-     масови проверки на изолаторите в цялата страна с участието на НПО за защита на животните, съгласно чл.170 от закона за ветеринарномедицинската дейност

-     затваряне на изолаторите, в които проверката установи системни закононарушения

-     сезиране на прокуратурата за незаконно съществуващите обекти

-     синхронизиране на законодателството с Европейските конвенции, ратифицирани от Народното събрание на Република България Организаторите ще предоставят на участниците в пресконференцията снимки и видеоматериали от незаконната дейност на ИЗОЛАТОРИТЕ.  

 За допълнителна информация:

 Моб.тел: 0888 63 85 86 - Аксиния Боснева

 Моб.тел: 0899 094 089 – Сава Войнов

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.bulgarian-animals.com

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Откровени кражби са били извършвани при изграждането на изолатора за бездомни кучета в Сеславци, заяви шефът на столичната фирма "Екоравновесие" Мирослав Найденов пред "Труд". При бюджет от 300 000 лв. за градежа са били похарчени двойно повече без разрешение на общината. Злоупотреби имало и с медикаменти и консумативи.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ТИГРИЦАТА В ЦУМ Е БРУТАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА, АЛАРМИРАТ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ

Брутална злоупотреба с животно, използвано за забавление за хората и безхаберие на Министерството на околната среда и водите и другите държавни органи в България, които би трябвало да следят за хуманното отношение към животните. Това се казва в писмо до министър Джевдет Чакъров от "На ти с природата" по повод използването на тигрица за атракция в ЦУМ.

"Нашето възмущение е породено най-вече от факта, че "елита" на София и компетентните държавни органи смятат, че е абсолютно нормално 8 месечно диво животно, застрашен вид - сибирски тигър да е основната атракция в голям търговски магазин. И неговата функция да е – да забавлява клиентите!", пише още в писмото.

На вчерашното й грандиозно представяне в ЦУМ, тигрицата е била подложена на неописуем стрес от прожектори, музика и тълпи от хора, обясняват природозащитниците.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Най-сетне и на Балканите има икономически тигър. И за да няма колебание, че става дума за тигър и че тигърът е икономически, тигърът е настанен в ЦУМ. Да покажем на света и най вече на самите себе си, че икономическия ни рев ще се разчуе. Тигър в ЦУМ е интересна емблема. Той е като на крокодил в хола или пираня в банята. Това е животинският нагон на хора, които са събрали няколко лева и се чудят как да се похвалят на света.

След като си купиш копринено сако, мазарти и облицоваш нужника си до тавана с розов мрамор, не ти остават много други възможности. Купуваш крокодил, акула, 12 добермана или си слагаш тигър в магазина. Стил, размах и вкус. Среща се на дълго и на широко в страните от бившия Съветски съюз, където идеята да затвориш красиво диво животно и да го показваш на клиентите си, които ядат пържоли с черен хайвер, е една от компенсациите за загубата на фантазната съветска мощ.

Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.


Пловдивското дружество за защита на животните организира масов протест - шествие в Пловдив на 29ти Март / Събота / от 14 до 17ч. Протестът е срещу варварското избиване на кучета в изолатора 4ти километър, касапите работещи в него и неадекватната политика на общинската администрация във връзка с ограничаване на кучешката популация. Шествието ще започне от пешеходния мост пред Новотел Пловдив и преминавайки през главната улица ще завърши пред сградата на общината на площад "Стефан Стамболов". Призоваваме всички наши членове, симпатизанти, спонсори и съмишленици, както и представители на НПО и медии от цялата страна, да ни подкрепят в това наше начинание. Нека покажем на управляващите, че в България има гражданско общество и че всички ние желаем да живеем в свят, свободен от насилие и жестокост.

От ръководството.

Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.