Над 20 Неправителствени Български Организации за Защита на Животните (НПО)  организират Пресконференция на 19.11.2006 г. от 12.00 часа в БТА на тема: 

“НА ПОХОД СРЕЩУ ИЗОЛАТОРИТЕ ЗА КУЧЕТА: BG - СЪОРЪЖЕНИЯТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ И КОРУПЦИЯ” 

От 1999 г. България се прочу по света с ”уникалните” съоръжения за избиване на кучета - така наречените “изолатори” в противоречие с Европейска конвенция №125, ратифицирана от Народното събрание. Години наред парите на данъкоплатците се изливат чрез незаконосъобразни конкурси, неправомерно сключени договори, прилагане на обречени на неуспех остарели схеми за овладяване на кучешката популация, системни закононарушения, липса на ефективен контрол върху дейностите, реализирани с общинските средства.  

Резултатът от злоупотребите е виден: милиони левове са изхарчени, а проблемът с бездомните животни в България продължава да стои на дневен ред. 

Българските НПО стартират кампания, която включва следните дейности:

-     масови проверки на изолаторите в цялата страна с участието на НПО за защита на животните, съгласно чл.170 от закона за ветеринарномедицинската дейност

-     затваряне на изолаторите, в които проверката установи системни закононарушения

-     сезиране на прокуратурата за незаконно съществуващите обекти

-     синхронизиране на законодателството с Европейските конвенции, ратифицирани от Народното събрание на Република България Организаторите ще предоставят на участниците в пресконференцията снимки и видеоматериали от незаконната дейност на ИЗОЛАТОРИТЕ.  

 За допълнителна информация:

 Моб.тел: 0888 63 85 86 - Аксиния Боснева

 Моб.тел: 0899 094 089 – Сава Войнов

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.bulgarian-animals.com

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.