До края на седмицата специалисти от международната организация за защита на животните „Четири лапи" ще извършат преброяване на безстопанствените котки и кучета на територията на град Пловдив. То ще помогне за планирането на средствата, които трябва да се вложат за намаляване на броя им, съобщават от фондацията.
 
Преброяването на скитащите животни в Пловдив е първата стъпка от подписаното в края на миналия месец споразумение за сътрудничество между общината и „Четири лапи", разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проектите за бездомни животни към международната организация.

Споразумението цели намаляване на броя на скитащите животни в града под тепетата. За 2010 г. то предвижда „Четири лапи" да изпрати свой екип за залавяне и кастрация, който, в рамките на няколко седмици, да помогне за блокиране на раждаемостта на уличните котки и кучета. По време на проекта всички разходи за медикаменти и консумативи ще бъдат покрити от „Четири лапи".


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It