Настаняването на животинките в помещения, които са тесни и нямат нужните климатични условия, се забранява от наредба на Министерство на земеделието и храните 
 
Всеки българин, който се грижи за домашно животно, е длъжен да го води на ветеринарен лекар, когото то има кихане, кашляне, течения от носа, възпалени очи. Това гласи наредба на Министерство на земеделието и храните, която става задължителна за собствениците на домашни любимци.

При доктор трябва да се ходи и със симптоми като отклонения от нормалното дишане, повръщане, обилна диария, загуба на тегло, опадане на козина, явна болка, необичайна походка, залитания или припадъци.

Животинките трябва да се лекуват също, когато са в депресия или летаргия, тръскат главата си, чешат се по ушите или имат ненормални движение на очите.

Настаняването на домашни любимци в помещения, които са тесни и нямат нужните климатични условия, се забранява. Извън закона е и обучението им чрез методи, които надвишават техни физиологически възможности и им причиняват ненужна болка или насърчават развитието на лоши навици.

Животните не трябва да се използват в улични боеве, а родените в плен трябва да се пускат на свобода.

Наредбата на земеделското министерство задължава собствениците да не водят любимците си на публични места като изложби и състезания, без те да са ваксинирани.

На котките и кучетата трябва да се осигурява достъп до храна през определени интервали, като количеството й трябва да бъде съобразено с техните физиологични нужди. Собствениците на малки кученца, котенца и порове трябва да ги приучват сами да се хранят от 3-седмична възраст.

Няколко дни преди раждането, на женската трябва да се осигури подходящо място за това. То трябва да бъде топло, уютно и лесно за почистване. След раждането стопанинът се задължава да осигурява лесен достъп на майката до малките си.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.