fbpx
Печат
Новини
Последни новини
Посещения: 9819

В Софийска градска прокуратура е постъпил сигнал от г-н Жеко Байчев, генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба, срещу дейността на ОП "Екоравновесие". Според г-н Байчев кастрирането на бездомни кучета и връщането им по места е противозаконно, тъй като нарушава Закона за ветеринарно-медицинска дейност и изискването за евтаназиране на заловените животни след изтичане на 14-дневен срок. Копие от сигналът е изпратен и до Софийски общински съвет.

От м. септември 2006 г. в ОП Екоравновесие са касткрирани над 2000 кучета, 70 % от които - женски. Сигналът на НВМС е доста учудващ, тъй като новият директор на Екоравновесие г-н Мирослав Найденов е избран след конкурс, а програмата му за ограничаване на броя на бездомните кучета чрез кастрация и връщане по места е била одобрена от комисия, в чиито състав е имало и двама представители на НВМС. Също така, по закон касктрацията не е забранена, а в момента Екоравновесие кастрира със средства и консумативи, предоставени от природозащитни организации. Учудващо е, че именно г-н Байчев в свое писмо от 2005 г. до кметовете на всички общински центрове посочва кастрацията като начин за решаване на проблема с уличните кучета.

Действията си г-н Байчев провокират няколко въпроса. Първо, като пряко подчинена на Министерство на земеделието, НВМС отразява ли отношението на правителството към проблема с бездомните животни? Второ, защо досега НВМС не е направила нито една проверка в изолаторите в страната, за които има многобройни сигнали за нарушения, а сезира прокуратурата за дейността в Сеславци, и то броени дни преди гласуването на второ четене на Закона за защита на животните?

Можете да изразите своя протест като подадете жалба в деловодството на НВМС, на бул. Пенчо Славейков №15А. Във вторник, в 11:00 всички природозащитни организации и техни симпатизанти ще направят това организирано.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.