Глоби от 500 лв. и наго¬ре грозят стопаните на домашни песове в Плов¬див, ако оставят след кучето си „бомбички" по тротоари, паркове и улици.
Промяната в статуквото ще бъде въведена след Нова година, когато под тепетата ще бъдат монтирани първите 40 специални кошчета за кучешки екскременти. Това съобщи главният еколог на Пловдив Христо Минков. За да бъдат улеснени стопаните, кошчетата ще бъдат оборудвани с подходящи за вдигане на мръсотиите пликове и лопатки. За закупуването и монтирането им в бюджета
на дирекцията по екология за догодина ще бъдат заложени 13 000 лева. Приспособленията ще бъдат докарани в Пловдив през януари-февруари, а през март ще бъдат разпределени по районите в града.
 
Алеи
С други 90 000 лева ще бъдат направени места за свободно разхождане на
домашни любимци под тепетата. Във всеки район се предвижда да има по една площадка, на която стопаните да пускат кучетата си да тичат сутрин и вечер. В момента стопаните разхождат домашните си песове, където сварят. Много често любимците се конкурират с децата или възрастните хора по парковете на Пловдив. Стопаните не се съобразяват и с червените предупредителни табели в градинките, че там е забранено за кучета.

Полиция
Заради малкото свободни общински имоти се предвижда площадките за кучета да бъдат изградени в паркове, градини и междублокови пространства. Ако общинската поли¬ция пипне стопанина, че не води любимеца си на кучешката площадка, глобата ще е солидна. Целта им е децата в паркове и градини да играят безопасно и далече от кучетата. Когато на площадката няма кучета, там могат да играят деца, се казва в предло¬жението на общинските еколози.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It