Image7623 бездомни котки и 686 кучета има на територията на град Пловдив. Това сочат резултатите от преброяването на безстопанствените животни в периода между 12-ти и 16-ти октомври тази година, което бе извършено от фондация ‘Четири лапи". Най-много бездомни котки - близо 4 хил., има в район „Централен", а скитащите кучета са най-многобройни в районите „Южен" и „Източен".

Според доклада на фондацията основната причина за наличието на безстопанствени животни е липсата на контрол върху домашните любимци. Голямата разлика в броя на кучетата и котките зоолозите обясняват с това, че досега в България не се е прилагал метод за контрол на популацията на котките, а за последните 10 години в страната са избити над 300 хил. кучета.

През месец март 2010-та година „Четири лапи" ще започне да кастрира уличните котки с цел намаляване на популацията им. Обработването на едно животно ще струва около 25 лева, като то ще се извършва за сметка на фондацията. 1.5 млн. лева ще бъдат нужни за изграждането на модерен приют за безстопанствени животни, това заяви заместник-кметът по стопанска политика Александър Константинов. Техническото задание вече е направено и за проектиране са осигурени 150 хиляди лева. Парите за приюта ще бъдат предвидени в бюджета за 2010 уточни Константинов.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It