40 трупа на убити кучета, някои от които вече разложени, извадиха от контейнер за боклук в хасковския зоопарк представители на австрийска природозащитна организация. Потресените европейци се свързали с д-р Светлана Петрова, отговорник на кучешкия изолатор в Димитровград, която пристигна на място,за да се увери с очите си в думите на австрийците. 
 
Сред труповете на животните има и на няколкомесечни кутрета. Животните са били убити с евтаназин и Т61 – изключително силна отрова, подобна на кураре, обясни д-р Петрова (на горната снимка). Полупразните флакони с препаратите също бяха изхвърлени в контейнера. Според нея кучетата са били умъртвявани в продължение на десетина дни, съдийки по степента на разложение на някои от телата. 

Междувременно шефът на зоопарка д-р Ясен Стайков се обадил в полицията, че австрийците са счупили стъкла на помещението с маймуните. Отвътре се дочуваше кучешки лай, увери се репортер на Haskovo.net. Двама от европейците бяха отведени в хасковското районно управление и задържани, казаха сънародниците им. 
 
Тук се вършат ужасни престъпления, потресени бяха австрийците. Те допълниха, че очевидно няма смисъл да се обаждат в полицията, която също върши престъпления. Но добавиха, че ще направят достояние на целия цивилизован свят варварството, което са видели в Хасково. 
 
Само преди месец Общинския съвет в Хасково прие стратегия за ограничаване на популацията на бездомните кучета. В нея на думи се изпълняват императивите на Закона за защита на животните, който категорично забранява убийството на кучета, с изключение на доказано агресивни животни. 

По думите на д-р Петрова варварското умъртвяване на кучетата се прави за пари. Тя обясни, че за изолатора в Димитровград месечно общината отделя около 1800 лева за храна, препарати и лекарства на животните и предположи, че сумата за Хасково е в пъти по-голяма. Избивайки кучатата, някой прибира парите, категорична бе д-р Петрова. 

Б. а. След публикуването на този материал се обади говорителката на МВР Хасково Нина Николова и уточни, че двамата австрийци не са били задържани. Те наистина били отведени в РПУ-то, но представителят на районна прокуратура отказал да одобри задържането им. Двамата чужденци писали жалба срещу безчовечното отношение към животните и по-късно били освободени.

Well afore everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It