Печат
Новини
Посещения: 6546
Акция срещу бездомните кучета върви от няколко дни в Парка на младежта. Четириногите, сред тях и маркирани, се прибират с камионетки от служители на общинския приют, биха тревога граждани.

Първоначалната информация пристигна в редакцията още преди два дни - за едно женско разгонено куче, което по природни закони събирало мъжкарите в района на Английската гимназия. Лаят им явно е смутил гражданите в квартала, които са сигнализирали общинската администрация. "Сутринта кметът Божидар Йотов ми се обади и почти ми крещеше в телефонната слушалка, като категорично заяви, че ще трябва ние да премахнем всички кучета от Парка на младежта", обясни д-р Катерина Маркова, управител на Германо - българското дружество за защита на животните. И обвини общината, че саботира кастрационната програма. Защото все още липсва координационен щаб, който да заседава по всички жалби на граждани. Такава група трябваше да бъде създадена още с приемането на програмата за намаляване на популацията на безстопанствените кучета на 17 юли.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Междувременно по телефона в редакцията се обадиха и други граждани с информацията, че общината не спазва програмата, приета от общинския съвет, и поголовно прибира маркирани кучета. Една от обадилите се дори твърди, че животните изчезват на път за германо - българския приют и не се знае къде отиват и дали не се убиват.

"Никой не ги убива, караме кучетата в общинския изолатор. И ще продължим да ги прибираме от парка, а и от центъра на града и през следващата седмица. На бюрото ми има повече от 10 жалби само за последните десетина дни от хора, които са били гонени и хапани от тези кучета. 6 пъти сме осъдени миналата година да плащаме по 2000 - 3000 лева на ухапани граждани. Няма как да опразним парка от деца, велосипедисти и домакини с покупки, за да ги предпазим от нападения на кучета. Затова вземаме мерки, за да осигурим на русенци спокойна градска среда и да могат да ползват парка, без да се страхуват", каза зам. - кметът Орлин Лазаров.