Президентът на България Георги Първанов е участвал в хайка за вълци на 1 март, ден след трагедията във влака София – Кардам, в който изгоряха девет души, съобщи благоевградският вестник “Струма“ в сряда. Хайката е била организирана от служители на Държавното лесничейство в Симитли.

Президентският ловен излет е проводен в района на Куматинските скали над град Симитли. Според “Струма“ за пазената в тайна хайка е била създадена отлична организация от страна на временния шеф на лесничейството в града Борислав Кутузов, известен сред подчинените си като Генерал Кутузов. Първанов не успял да отстреля вълк, защото служителите на лесничейството, които играли ролята на гоначи на хищниците, не разполагали с достатъчно време.


Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

За сметка на това президентът успял да простреля една лисица. Държавният глава се появил пред хотел "ДиМарио" в Симитли в 5.30 часа в събота сутринта. Хотелът бил заварден от гардовете на Националната служба за охрана още от петък вечерта.

По непотвърдена информация на “Струма“, Първанов е бил придружаван от червения депутат Стоян Проданов и шефа на агенция "Митници" Асен Асенов. Репортерите на вестника са били посъветвани от ловците на симитлийската 39-а дружинка и горски, организирали хайката, да не пишат за президентските ловни приключения, защото те били дълбока тайна.

“Няма нищо лошо в това президентът да идва в района, харесал е Куматиница, какво повече“, коментира пред “Струма“ кметът на Симитли Апостолов Апостолов. Негова е идеята на източния край на Куматиница ще бъдат поставени барелефите на президентите на България Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Така Куматиница трябвало да стане нещо подобно на планината Ръшмор в САЩ, където са изсечени ликовете на американските президенти Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Абрахам Линкълн.

От прессекретариата на държавния глава все още не са излезли с официален коментар на публикацията във вестник “Струма“.

Правителството реши да обяви национален траур в памет на деветте жертви от изгорелия влак деня сряда, 5 март. Под претекст, че не са идентифицирани всички жертви на пожара, президентът и държавното ръководство не отмениха тържествата и коктейлите за националния празник 3 март.

Pin It