ImageПочти всички организации за защита на бездомните животни в България се обединиха около апел срещу предложението на члена на комисията по земеделие към НС Пламен Моллов (НДСВ) бездомните животни да бъдат затваряни във временни приюти извън населените места. Предложението беше направено в пленарна зала при гласуване на второ четене на Закона за защита на животните. Според организациите този начин на решаване на проблема с бездомните животни няма да се различава съществено от досега съществуващият - настаняване в изолатори и умъртвяване след 14-дневен период. По никакъв начин няма да се гарантира здравето и живота на заловените животни, както и това, че няма да има злоупотреби с отпусканите за приютите средства. Най-важното обаче е, че по този начин ще остане да съществува ниша, която лесно ще бъде заета от нови бездомни кучета и проблемът отново няма да бъде решен.

Всички подкрепящи апела организации са на мнение, че единствено кастрацията и връщане по места на здравите и неагресивни животни е начинът за ограничаване на броя на бездомните кучета. За да има ефект е необходимо този подход да бъде прилаган на цялата територия на страната.

Апелът е адресиран до вицепрезидента да Европейския парламент д-р Инго Фридрих, председателя на Комисията по земеделие към ЕП г-н Нийл Париш, както и към председателя на НС г-н Георги Пирински и председателя на комисията по земеделие г-н Васил Калинов.

"Без дом" подкрепя апела и призовава всички читатели да го подпишат на адрес:

www.nobodyspet.eu

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Pin It