Печат
Новини
Посещения: 7102
Миналата събота в с. Владо Тричков в Искърското дефиле се проведе поредната ловна хайка. Още сутринта се получи сигнал, че са започнали отстрел на кучетата по улиците на селото, като хайката е била организирана от кметицата.

В неделя жена се оплака, че овчарката й е изчезнала от двора на вилата й. По нейни думи хората не са били предупредени за хайката, цялото село е било осеяно с трупове на кучета.

Директорът на РВМС Своге д-р Войнов, който е участвал в хайката във Владо Тричков, твърди, че хайката е била само в гората извън селото и са стреляли само по кучета в гората.

Жената, чиято овчарка е изчезнала, обаче е говорила с ловци, които са й казали, че са стреляли в центъра на селото и имало убити само помияри и рошльовци.

Тази събота ще има хайка в с. Реброво, също в Искърското дефиле.

Хора, чиито кучета редовно са отстрелвани от местните ловци по дворовете, споделиха, че вече 4 породисти кучета са застреляни. Всичко това ставало с мълчаливото съгласие на кмета на селото. Тъй като вече има заведени дела, хората се притесняват, че хайката ще се използва като повод за саморазправа.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Предистория. Според д-р Войнов и д-р Байчев, шеф на НВМС, хайките са за отстрелване на диви кучета, чакали и лисици. Причината за организирането им е недоказан случай на бяс около Своге /недоказан защото не е изпратена проба за изследване в международносертифицирана лаборатория и съответно не е уведомена Международната организация по епизоотиите в Париж/, което личи от редовно публикуваните доклади на страницата й:

http://www.oie.int/wahid-prod/public.php?page=weekly_report_index&admin=0/

Според отлично запознат източник, който по разбираеми причини остава анонимен, от 2005 г. НВМС усвоява средства по международни програми за орална ваксинация на на дивите животни.

Голяма част от тези средства са потънали в нечий джоб, и именно затова НВМС се страхува да докладва за евентуалните случаи на бяс, каквито са задълженията й според подписаните международни спогодби.

Организирането на ловни хайки в населени места нарушава Закона за лова и риболова и Закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Екипът на actualno.com е против насилственото и неправомерно умъртвяване на каквито и да е животни.