Барбара Рютинг (Съюз 90/Зелените), депутат от Баварския Ландтаг

Уважаеми г-н Кмете,

Благодаря Ви за топлото посрещане и за конструктивния диалог. На пресконференция на следващия ден имах възможност да разкажа за срещата ни и Ви представям сбито най-важните моменти от нея.

На едно и също мнение сме, че единственото решение на проблема с бездомните кучета е практикуваният по цял свят метод CCR – CATCH - CASTRATE- RELEASE, т.е. залавяне, кастриране и освобождаване.

 

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Вие дадохте дума, че: 1. ще издадете отново заповедта да не се убиват кастрирани кучета, дадена по времето на кмета Софиянски и междувременно отменена; 2. ще превърнете всички места за изтребване на кучета в приюти; 3. в новия изолатор кучетата няма да бъдат убивани, както се твърди, а единствено кастрирани.

Уважаеми г-н Кмете, за съжаление стана ясно, че явно сте били информирани погрешно, понеже в новия изолатор … кучета се убиват, както и досега.

Умолявам Ви незабавно да забраните тези убийства. Във вторник ще докладвам пред Комисията по европейските въпроси към Баварския Ландтаг за ситуацията с бездомните кучета в София и се надявам, че от Ваша страна вече ще имам обещания по изложените проблеми.

Освен това Ви моля да разрешите създаването на мобилни клиники, които могат да се заемат с необходимата кастрация в областта. Такава мобилна клиника ще открием в Банско. Както беше планирано, успешно започнахме кастрациите в Банско на 25-ти май.

Уважаеми г-н Кмете, бих искала да подчертая още веднъж колко е важна защитата на животните на фона на присъединяването на България към ЕС. През октомври в Брюксел Европейската комисия ще се произнесе по това дали е постигнат напредък в проблемните области, межу които и престъпността, корупцията и недостатъчната защита на животните.

Благодаря Ви за подкрепата.

С най-добри пожелания

 

/превод - М. Енчева/

Pin It