Британско семейство, което от няколко години живее в Рудо­зем, е толкова шокирано от съд­бата на уличните кучета у нас, че учреди фондация, с която да съ­бира пари за спасяването им.

Даян и Антъни Роулс вече уреди­ли осиновяването на 16 песа от заг­рижени холандци, а следващото им пътуване до Страната на лале­тата е идния месец, когато още ня­колко четириноги ще намерят се­мейства. За целта са нужни 2312 евро. Събират се от дарения. В сайта на фондацията www.streetdogrescue.com непрестанно минават надписи с имената на последните дарители. Някои допринасяте по 5 евро, други - с 500. Притокът е неп­рестанен - зоолюбителите вече наближават заветните 2300 евро. Фондацията вече има и група във Фейсбук, а обръщението им към по­сетителите е повече от трогателно: "Кучетата, за които се борим, не са агресивни и опасни, а много добри и мили. Сърцераздирателно е да ви­диш как едно такова кутре отива до някой минувач, маха с опашка и се търкаля радостно по земята, са­мо за да бъде жестоко изритано от въпросния човек", е част от него.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Проучване на животински психолози сочи, че кучетата могат да разбират до 250 думи и жестове, способни са да броят до 5 и да извършват прости математически сметки. Изследователите, които използвали тестове за установяване на развитието на говора и основните аритметични умения при децата, установили, че средното куче е много по-интелигентно, отколкото са смятали. Бе съставена и специфична класация на кучетата. Представители от порода бордьр коли, луделите и немските овчарки са най-интелигентните, а афганската хрьтка, басенджи и булдог са най-глупавите. „Средното.куче се справя лочти толкова добре лингвистично, колкото двегодишно дете", заяви проф. Стенли Корьн, водещ експерт, провел изследването. „Това означава, че те могат да разбират около 165 думи, знаци и сигнали. Най-интелигентните реагират на до 250 думи и сигнали, което почти ги доближава до дете на 2,5 години.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

20 166 лева месечен наем с ДДС ще плаща Столичната община за новия приют за бездомни кучета край с. Горни Богров. Парите ще бъдат превеждани на ЕТ "Димитър Георгиев - Комерсиал" - собственик на 9 дка площ, върху които се разполагат кучкарникът, сгради за администрацията и ветеринарна лечебница. До новоизградения приют се намира развъдник за овчарки и породисти четириноги.
Както "Монитор" писа, през април местният парламент одобри кметството да плаща високия наем, тъй като София спешно се нуждаеше от нов кучкарник за 500 бездомни кучета. Досега в града имаше само един общински приют в Сеславци.
"За една година намалихме скитащите по улиците кучета със 785. Така броят на бездомните животни стана 8538", обясни шефът на общинското предприятие "Екоравновесие" Мирослав Найденов. По думите му в приюта ще се убиват само помиярите, които са опасни за здравето. Останалите кучета ще бъдат кастрирани и пускани на свобода.


Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Четириноги помагат на служителите да се справят със стреса 
 
Появата на симпатичен кокер щпаньол в офиса на британска компания накарала дванадесет от нейните служители да се откажат от цигарите. Първоначално кучето "гостувало" след коледните и новогодишните празници, за да помогне на хората да се справят със стреса. Повече от тях обаче бързо се привързали към Рупърт. Надпреварвали се кой да изведе на разходка жизнерадостния пес, а след това заниманията с него заменили паузите им за пушене.
Шефовете на компанията, силно впечатлени от постигнатия ефект, искат да „назначат" кучета в своите офиси в други градове. Главният кадровик на фирмата Дейвид Гейтхаус заявил: „Ние сме поразени от това колко добре се отразява присъствието на Рупърт на здравето на нашите служители и на цялата обстановка и настроение в офиса." Сътрудниците, които вече имат възможност да изпълняват физически упражнения с пъргавия кокер, дори станали по-стройни. Самият Рупърт вече е толкова популярен, че някои от служителите в компанията 
с удоволствие го вземат у дома си през уикендите
Съжителството между хора и животни на работното място има редица плюсове: приятна атмосфера, винаги има тема за разговор с колегите, по-лесно се установяват контакти с клиентите и т. н. 
Според психолозите животните в офиса са полезни, тъй като създават неформална обстановка, поддържат добро настроение в служителите. 
В холивудските филми често показват умни кучета, които съпровождат своите стопани навсякъде, в това число и на работа. Това съвсем не е измислица на кинорежисьорите. В реалния живот хиляди компании държат в офисните помещения различни животни. И не само кучета и котки, но и доста по-екзотични зверчета. Говорящият папагал или зъбатият крокодил в кабинета на шефа вероятно 
се възприема като признак за стабилност на фирмата
Всяка година над 10 000 американски компании вземат участие в акцията „Доведете за един ден вашето куче в офиса". Според организаторите на необикновеното мероприятие присъствието на домашни любимци в офиса повишава производителността на труда и увеличава продажбите. 
Най-много животни може да се видят в офисите на компаниите, които развиват бизнес, свързан с отглеждането на домашни любимци. Понякога техните помещения приличат на зоопарк. В тях живеят хамстери, зайци, змии, птици, риби и кучета. Мениджърите на много фирми са убедени: животните им помагат да намалят работния стрес. А хората са сигурни, че в присъствието на животни се усмихват повече и по-леко общуват помежду си. А това помага на бизнеса.

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Първата кръвна банка за кучета вече обикаля английските градове и набира кръв за любимци на четири крака. Инициативата е на благотворителна организация и нейната директорка Уенди Барнет, а кръв се събира и обработва от 2007 година
досега. Самата процедура трае от 5 до 7 минути. По този начин се помага по всяко време на болни и ранени животни. Недостиг от кръв има винаги, както при хората. Кучетата кръводарители получават като награда обилна вечеря и торба с играчки.


Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Предложихме на кметския екип да извърши масова кастрация на бездомните кучета, но те бездействат и прехвърлят вината върху природозащитниците  

  Инцидентът с нападнатия от кучета собственик на фирма за производство на сладолед “Айс Гълъб” и жалбите на благоевградчани срещу глутниците кучета в центъра на града предизвикаха острата реакция на членовете на НПО “Надежда за четириногите”. Представителката на организацията Росица Дацова поиска думата в “Струма”, притеснена за безопасността на хората и от това, че общината си “измива ръцете” от проблема. Ето какво заяви Р. Дацова: 
  Вместо да предприемат някакви действия по повод сигналите на благоевградчани за глутницата от разгонени кучета, намираща се в центъра на града, служители от община Благоевград отново показаха своята безпомощност да се справят с проблема, като прехвърлиха вината върху природозащитни организации. Не за първи път има подобни изявления в пресата, без да се цитират имената на тези организации, което навежда на мисълта, че това е поредното “измиване на ръцете” от проблема с бездомните кучета от страна на общината. Ние, членовете на НПО “Надежда за четириногите”, сме обезпокоени за безопасността и спокойствието на нашите съграждани в периодите на разгонване на скитащите кучета. 


Well already everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Природозащитниците искат среща с министрите на правосъдието и вътрешните работи 

От Фондация „Четири лапи” отново подемат инициатива за промени в Наказателния кодекс на страната, които да предвиждат затвор при проява на особена жестокост към животни. Повод за това е инцидентът от столичния кв. „Овча Купел”, при който неизвестни раниха дете и застреляха домашното куче на семейството, докато двете си играели пред блока. 

„Ежедневно в офисът ни постъпват сигнали за издевателства над домашни или бездомни животни, като нерядко при тези случаи има и употреба на оръжие или силно отровни вещества. Нерядко има и пострадали хора,” се казва в писмо на фондацията до министрите на правосъдието и вътрешните работи. От „Четири лапи” ще настояват за среща с двамата министри, на която да бъдат обсъдени както промени в Наказателния кодекс, така и начинът, по който неправителствените организации могат да сътрудничат с органите на реда.

Изключително притеснителен фактът, че се увеличават случаите на особена жестокост към животни, като много рядко те биват разследвани от компетентните органи, разказва Дади Ейнарссон, ръководител проекти към българския клон на „Четири лапи”. „За нас връзката между насилието над животните и насилието над хората отдавна е очевидна, има и много проучвания по този въпрос. Именно затова настояваме за промени в НК, които да предвиждат затвор за убийство или осакатяване на животно. Ще изискаме също така строг контрол при придобиването и използването на огнестрелни оръжия и отровни вещества, както и за пълно разследване на случаите, при които има употреба на такива. Разтревожени сме и от факта, че хората нямат доверие на институциите и се страхуват да подават жалби, както при инцидента в кв.Овча Купел.” 

В началото на 2009г. „Четири лапи” започнаха кампания за инкриминирането на особената жестокост над животните, но тогавашното мнозинство в Народно събрание отхвърли предложените промени в НК. 

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни, поредният от които тече в момента в гр. Видин. В края на миналата година Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.


Well already everyone see that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Дете, пострадало при стрелба в столичния квартал Оча купел, е било прието в сряда в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Петгодишната М. П. е била оперирана в детската травматология на болницата. От лявата лакътна става травматолозите са извадили сачма, заседнала в меките части. Няма опасност за живота на детето.

По информация от болницата детето е било уцелено вчера пред дома си при стрелба на непознати. Преди да уцелят момиченцето, стрелците убили кучето на семейството – немска овчарка.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Акция срещу бездомните кучета върви от няколко дни в Парка на младежта. Четириногите, сред тях и маркирани, се прибират с камионетки от служители на общинския приют, биха тревога граждани.

Първоначалната информация пристигна в редакцията още преди два дни - за едно женско разгонено куче, което по природни закони събирало мъжкарите в района на Английската гимназия. Лаят им явно е смутил гражданите в квартала, които са сигнализирали общинската администрация. "Сутринта кметът Божидар Йотов ми се обади и почти ми крещеше в телефонната слушалка, като категорично заяви, че ще трябва ние да премахнем всички кучета от Парка на младежта", обясни д-р Катерина Маркова, управител на Германо - българското дружество за защита на животните. И обвини общината, че саботира кастрационната програма. Защото все още липсва координационен щаб, който да заседава по всички жалби на граждани. Такава група трябваше да бъде създадена още с приемането на програмата за намаляване на популацията на безстопанствените кучета на 17 юли.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Три бездомни кучета са отровени днес в столичния кв. "Горна баня“ и село Владая, съобщи директорът на Националната ветеринарономедицинска служба (НВМС) доц. Жеко Байчев.
Сигналът е постъпил в НВМС в 10.30 часа от организация за защита на животните, че граждани са предприели незаконни мерки спрямо улични животни. Ако това е вярно и те са нарушили Закона за защита на животните, ние ще сезираме прокуратурата, каза Байчев, цитиран от БГНЕС.
Екип на столичната ветеринарна служба е изпратен на място да прибере животните и да ги изследва за причините за смъртта, каза Антон Генов, директорът на Регионалната ветеринарна служба - София-град. По думите му утре вероятно ще станат ясни резултатите от направените анализи.
Има място за притеснения, няма място за паника, каза още Байчев по повод на регистрираните случаи на заболели животни от бяс в страната. 27 случая са регистрирани от началото на годината досега. През миналата година те са били 40, като пет от тях са били регистрирани в София, сочат данните на НВМС.
Последният случай беше регистриран на 1 август във Владая, където заболяла от бяс лисица нападна домашно куче в двор. Тя бе застреляна веднага. (Виж линка) След инцидента 6 екипа на НВМС веднага са започнали ваксинация на всички животни в радиус от 3-км. Ваксинирани са общо 679 животни - кучета и котки, и са заловени 33 бездомни кучета, които ще останат под наблюдение в приюта на "Екоравновесие" в Сеславци.
Според Жеко Байчев в София има много безстопанствени кучета и "Екоравновесие" има ангажимента да изпълнява програма за тяхната кастрация, обезпаразитяване и ваксинация. Той зададе няколко въпроса към общинската фирма. На първо място откъде се внасят ваксините и обезпаразитяващите средства и как така за една година популацията е намаляла от 20 000 на 10 000 животни.
От 1 януари 2009 г. регистрацията на домашните любимци у нас и поставянето на чипова става задължително, каза още Байчев. Според него, това ще стане за сметка на стопаните, а не на държавата. На регистрация подлежат кучетата, котките и животните от семейство порови.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Спасиха куче, захвърлено на сметище

ImageПо сигнал на граждани в приюта на Германо-българска помощ за животните в Шумен за лечение е прибрано куче, захвърлено на незаконното сметище в ромската махала в кв "Еверест" над т.н. цигански мост. Служителят на Немския кастрационен център Павлин Златев разказва, че животното е било цялото в червеи, затрупано във фекалии и боклуци и имало сили само да вдига главата си над мръсотиите, за да не се са задуши. В приюта беше изкъпано, подстригано, започна лечeнието му. То е неподвижно. Вероятно уличното четириного и било ударено от преминаваща кола преди да бъде захвърлено на сметището. Ако не проходи, то ще бъде настанено завинаги в проюта сред останалите кученца-инвалиди, които живеят в отделен двор. Най-старото от тях е Рошко. Той е неподвижен и сляп, но живее тук повече от 5 години. Денем го извеждат на слънце, а вечер го прибират в халето.

 

"Задържаха" две хапещи кучета край "Оазис"-а 

Две хапещи кучета са били хванати рано сутринта в четвъртък край заведението "Оазис" след сигнал, че са нападнали жена, съобщи за "Шуменска заря" управителят на Немския кастрационен център в Шумен д-р Милен Данков.
 

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageЗа четвърта  година сдружение "На ти с Природата" обявява фотоконкурс за най-оригинална авторска снимка на животно! 
Тази година темата е "ПОКАЖИ, ЧЕ МЕ ОБИЧАШ"
Този конкурс е за всички, малки и големи, изкушени от фотоапарата!
А датите на провеждане са: 15 август 2007 - 20 септември 2007.

По традиция, най-добрите дванадесет снимки ще влязат в новогодишния календар за 2007 г. на "На ти с Природата", а победителите ще получат два броя от него!

Най-добрата авторска снимка ще стане водеща в информационната кампания на "На ти с Природата" по повод 4-ти октомври - Международния ден за защита на животните!

Предметни награди за победителите!

Как можете да изпратите своите снимки? Вижте тук.

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Image22.08.2007 г., София, Докторската градина, 8:30. Сутрешна разходка с кучетата. Както всеки ден. От ъгъла на ул. Оборище и Кракра се носи неприятна миризма. Тъкмо се чудим от какво е, когато един комшия с кокер ни казва, че от предишния ден има два кучешки трупа в храстите - отровени. Не можем да повярваме - досега в нашия квартал такова нещо не се е случвало. Отиваме към храстите - нищо. Тъкмо решаваме, че това е нелепа шега и замалко да се спънем във вкочаненото телце на неголямо куче. Решаваме, че вероятно няма други трупове, но от страната на Оборище намираме и втората жертва - среден на ръст рижко...

Изпадаме в паника, чудим се какво да направим. Може би има отрова из цялата градинка, може и други кучета да пострадат. А в радиус от по-малко от 50 метра има две детски площадки... Обаждаме се в Екоравновесие, от там ни казват, че ще приберат труповете, но нямат условия да ги изследват за погълната отрова. Обаждаме се в полицията, препращат ни към ХЕИ, те щели да иим се обадят ако има опасност и за други животни или хора. В ХЕИ/РИОКОЗ половин час ни мотаят и препращат от телефон на телефон, накрая ни казват да се обадим в Екоравновесие. Така казвали и при други сигнали за отровени кучета... Явно сме попаднали на поредния порочен кръг от държавни и общински институции.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До края на август подписват споразумение с германо-българското дружество 

 

ImageПриютът на дружество­то "Германо-българска помощ за животните", Сдружение за защита пра­вата на животните и об­щината си подадоха вчера ръка, за да работят заедно за намаляване на попула­цията на бездомните ку­чета в Русе. След едноча­сова среща с кмета Божи­дар Йотов и заместника му Орлин Лазаров природозащитниците съобщи­ха, че са се договори да подпишат споразумение на 31 август. Председа­телят на дружество "Гер­мано-българска помощ за животните" Григор Ди­митров поясни, че е по­стигнато съгласие об­щинският изолатор да не прибира маркирани куче­та. Жалбите за агресивни песове ще се разглеждат от специална комисия и ако те наистина са такива, ние ще ги прибираме в на­шия приют, уточни той.

Well yet everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ИЗОЛАТОРЪТ В ПЛОВДИВ

ImageМалцина в Пловдив знаят за съществуването на общинския изолатор за кучета, още по-малко за местонахождението му – на около километър западно от “Техномаркет Европа” на пазарджишко шосе.

По непотвърдени сигнали, общинският ЗВК /зооветеринарен комплекс/ в Пловдив не е регистриран по чл. 137 от ЗВМД, тоест функционира незаконно, транспортирането на уловени, упоени животни се извършва от превозвач без лиценз за превоз, издаден от НВМС, в нарушение на чл. 163 от ЗВМД, а водачите и придружителите на същите животни при транспортиране, нямат удостоверения за правоспособност, издадени от РВМС в нарушение на чл. 164 ал.1, както и удостоверения за завършен курс по хуманно отношение към животните, в нарушение на чл. 164 ал.2. от ЗВМД.

 

Well along everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

В местния изолатор извършавт безбройни нарушения, несмущавани от общината

ImageВидинския изолатор за кучета се намира в края на града, след комплекс "Стройтел" по пътя за вече затворения панаир на ул. "Редута". Построен е на не повече от 50 м. от жилищен блок. Стопанисва се от фирма "Еко Титан" ЕООД, собственост на адвоката от Софийската адвокатска колегия Васил Илиев Иванов. Финансира се изцяло от община Видин от средствата събрани от данъците на гражданите на Видин.

Преди две години изолатора за кучета в град Видин е бил стопанисван от фирма "Еко Титан - Видин" ЕООД. Тогава обекта е бил затворен с прокурорско постановление. Васил Иванов държи и бизнеса с чистота в град Видин чрез фирма "Титан Север". "Титан Север" и "Еко Титан" са основните спонсори на предизборната кампания на кмета на града д-р Иван Ценов. Последните мероприятия, вече свързани с предстоящите местни избори проведени в град Видин също се финансирани от тези фирми.
Изолаторът за кучета е регистриран на 11.07.2005 г. като животновъден обект.

Well along everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

  

Дружество "Германо-българска помощ за животните" Ви предоставя една добра възможност. От понеделник до четвъртък от 10 до 14 часа вратите на приют "Надежда" (бивш Общински изолатор за кучета в кв. Лозенец) са отворени за безплатна кастрация на Вашите животни. В приюта се кастрират както кучета, така и котки. Обадете се на тел. 962 42 19 или на 0899 23 50 19 за записване на час.  

Дружеството извършва безплатни кастрации и в приютите в Добрич (тел.: 058/601331), Шумен (тел.: 054/866934) и Русе (тел.: 082/841281)

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ако си студент, прекарващ лятото в София, обичаш животните и искаш да допринесеш за по-доброто състояние на държане на кучетата в общинския изолатор в село Сеславци - стани Обществен медиатор!

Изисквания: клинично здрав, психически устойчив и с нагласа за наблюдаване извършване на евтаназия върху кучета.

Заетост: седмична, от 9 до 17 часа.

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.