Бясна лисица е била умъртвена от бездомни кучета на кооперативния пазар в Шумен, който се намира в централната част на града, съобщи за БТА директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба (РВМС) д-р Христо Христов. Трупът на болното животно е открит на 8-и април сутринта, но вчера са получени резултатите от ветеринарно-медицинския институт в София. Направените анализи установяват диагнозата „бяс“. 
Уличните кучета, за които се предполага, че са убили лисицата, веднага са прибрани в приюта за бездомни животни и ще останат там поне 30 дни под наблюдение. За първи път бясна лисица в района беше открита през лятото на 2008 г. в шуменския квартал Дивдядово и оттогава заболяването се разпространява в цялата община, въпреки взетите мерки за ограничаване на заразата. Миналата година в общината имаше 7 потвърдени случая на бяс по животните, а сега е открита и в централната част на града. Според специалистите заболяването се разпространява от хищници в района на Шуменското плато, което е защитена територия и на нея отстрелът на животни е забранен. Според д-р Христов първата най-неотложна мярка е да се ваксинират всички бездомни кучета в града, за да не разнасят заразата.


Well yet everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Приютът ще се строи без съгласието на районния кмет

София ще се сдобие с нов приют за бездомни кучета за който ще плаща рекордната сума от 6683 лв. на месец, реши вчера Столичният общински съвет. Кучкарникът ще събира 500 бездомни псета на около 400 кв. метра разгърната площ и ще се намира в кв. „Кремиковци”, съобщи вносителят на доклада и зам.-кмет по строителството Ирина Савина.
Част от общинарите обаче се възмутиха от размера на наема, който общината се готви да плаща за приюта. Според председателя на групата на СДС Владимир Кисьов сумата е безумно висока и дори апартамент в центъра на София със същата квадратура се дава на двойно по-ниска цена. По думите му това е рекет, на който общината не трябва да се поддава.
Савина обясни, че предложението на собственика дори е било 10 000 евро на месец, но след преговори цената е паднала на 6683 лв. От групата на СДС се обявиха и срещу взимането на решение без съгласието на районния кмет на „Кремиковци” Ивайло Панев, който е от квотата на тяхната партия.
Това е силово налагане на решение, коментира Борислав Бориславов (СДС). От БСП също поискаха докладът да бъде оттеглен, за да се предоговори цената. В отговор Савина изтъкна, че този имот в момента е единствената възможност за изграждане на кучкарник на територията на столичната община и призова съветниците да гласуват.
Според нея по-важно е не колко наем ще се плаща, а как да се реши проблемът с бездомните кучета. Въпреки нежеланието на голяма част на съветниците мнозинството на ГЕРБ си каза думата и решението беше взето. Единственият приют за бездомни кучета се намира в кв. "Сеславци".

Well along everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Над 600 кучета бяха регистрирани в община Кюстен­дил. Таксата, която плащат жителите, е 10 лв. Средства­та са предназначени за поддръжката на приюта за куче­та, От средата на април служители ще проверяват регис­трацията на домашните и дворни кучета, напомни кме­тът на Кюстендил Петър Паунов.

През 2008 г. бяха платени само 3 такси за четириног любимец. Крайният срок за регистрацията на домашни­те любимци изтече в края на месец март, но и след тази дата хората могат да дойдат в общината и да платят.

Всеки, който е пропуснал да си декларира кучето, ще получи глоба от 500 лв. до 1500 лв.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Отворено писмо на колектива на телекомуникационния оператор срещу престъпното издевателство и нехуманноста на наши съграждани

Уважаеми граждани на гр.Русе,

Напоследък в нашите паркове стана често явление да виждаме отровени животни - кучета и котки. Вече налице са и няколко случая на отровени домашни любимци. Факт е, че това се извършва системно и целенасочено от хора, които нямат никаква хуманност у себе си. Хора, които не си дават сметка, че животните, отровени по този начин умират в страшни мъки. Хора, които не се интересуват от факта, че убиват както бездомни, така и домашни животни по особено жесток начин. Хора, които нехаят, че отровата, която безразборно хвърлят може да бъде погълната от други хора и ДА БЪДАТ УБИТИ ДЕЦА! Да, точно нашите и Вашите деца!
 
Ние не искаме да живеем в страх от своеволията на някой, който мрази животните! Затова екипът на "Нетуоркс-България" колективно предлага награда от 1000лв на всеки, който залови и документира престъпника или престъпниците, които извършват това нехуманно деяние. Ние не държим виновника да получи наказание. Правим това, защото единствено виновният знае къде са местата, на които е хвърлена отрова и само той може да ги посочи, за да бъдат те дезинфекцирани. Само тогава ние ще можем спокойно да разхождаме нашите деца и домашни любимци в парковете - така, както винаги сме го правили, мирно и с правото на свобода, което ни е дадено от Конституцията на нашата държава. Помнете, че тези животни имат правото да съществуват на този свят точно колкото и нас! Помнете, че хората - мъже, жени, деца, чиито домашни любимци ще бъдат убити днес или утре са обикновени хора като нас - и те ходят на работа, и те плащат данъци в надеждата, че всички ще живеем по-добре! Тези хора също ще страдат за своите животни, които вероятно са отгледали от малки! 
 
Уважаеми съграждани, молим за Вашата помощ! Ако вие изпитвате у себе си граждански дълг, помогнете да спрем тези, които ни тероризират за свое собствено удоволствие! Хората, които се дразнят от всичко живо и красиво в природата и затова искат да го убият. Това ли искате и Вие? Ако не сте съгласни с безразборното изтребване на животни, ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС! Можете да сторите това на тел. 0888 544 590 и 0897 027151, където се набират хора и средства за доброволни патрули в парковете.

Well along everyone have that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Депутатите искат жестокостта да се инкриминира 

Народните представители Антонела Понева и Мария Капон ще предложат отново да влезе в пленарната зала текстът за инкриминиране на жестокостта към животните. Двете депутатки са категорични, че в българския Наказателен кодекс такива текстове трябва да съществуват, за да сме част от цивилизования свят.

Позицията, че жестокостта към животните лесно преминава в жестокост към хората подкрепиха и представители на организациите “Четири лапи” и “Град за отговорни хора”, както и на партия “Зелените”. От организациите, подкрепящи инициативата, представиха снимки на залети с киселина, простреляни и подпалени котки и кучета, на пребит до смърт кон и на редица други агонизиращи след упражнено върху тях насилие животни. За повечето от случаите са подадени жалби, но наказани няма, уточни Явор Гечев от “Четири лапи”. Той предупреди, че зачестява използването на огнестрелно оръжие срещу животните.

Само за две седмици са събрани повече от 31 000 подписа в подкрепа на инкриминирането на жестокостта към животните, които са внесени в парламента. Дебатът в Народното събрание около текста в Наказателния кодекс, който трябваше да инкриминира подобни деяния, бе определен като срамен от депутатката Антонела Понева. Тя каза, че този дебат е бил профанизиран и манипулиран.

”Дебатът за жестокостта към животните е част от дебата за жестокостта в общественото въобще”, подкрепи я Мария Капон. Когато няма отношение към животните, няма как да очакваме отношение към хора в критична ситуация, каза още тя.

На 2 април след доста объркано и повратно гласуване в пленарна зала Народното събрание зае половинчата позиция по отношение насилието над животните, като обяви за престъпление организираните боеве с животни, но остави без наказателна санкция особената жестокост към тях.

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Децата могат да се научат да четат по-гладко, ако се упражня¬ват да четат на глас на кучетата си, съобщиха шведски педагози. Кучето не дава оценка, затова децата не се притесняват да му четат. Така те придобиват увереност, изтъкват специалисти от университета на Сковде. Педаго¬зите са помолили няколко 8-годишни деца, които имат кучета, да им четат. Всички деца подоб¬рили уменията си, дори и кучетата им да заспивали или да тръгвали нанякъде, докато траело упражнението. Шведските педагози изтъкват, че в САЩ дори има специално тренирани куче¬та, които знаят да седят мирно, докато им чете дете.Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Ще продължим да настояваме за инкриминиране на издевателствата над животни, категорични са от ЧЕТИРИ ЛАПИ

България остана единствената страна в Европейския съюз, в която мъченията на животни не се считат за престъпление. На свое заседание днес Народно събрание първоначално прие, а веднага след това отхвърли промени в Наказателния кодекс, които инкриминират умишленото осакатяване и убийство на гръбначни животни.

Мнозинството от народните ни представители не осъзнават, че инкриминирането на умишленото насилие над животни би имало превантивна функция при по-тежки престъпления, твърдят от „Четири лапи”. "Макар в България да не са правени сериозни проучвания, по света отдавна е известно, че има пряка връзка между насилието над животни и тежките криминални престъпления. Оставяйки издевателствата над животни безнаказани, нашите народни представители всъщност толерират проявите на различни форми на насилие."

В началото на м. март от фондация „Четири лапи” стартираха кампания за промени в наказателния кодекс, които да предвиждат по-високи глоби и затвор за насилие над животни. Само за месец в над 120 клиники и зоомагазини, както и в мрежата от заведения на Фейм кардс бяха разпространени над 30 000 пощенски картички, които всеки може да изпрати до председателя на парламента и председателя на комисията по правни въпроси.

Ще продължим да се борим за инкриминиране на жестокото отношение към животните, категорични са природозащитниците. "Ще използваме контактите си в западноевропейските страни, както и тези в институциите на ЕС за оказване на натиск върху българския парламент да приеме нужните промени в наказателния кодекс. Убедени сме, че рано или късно това ще стане факт, жалкото е, че у нас нещата винаги стават по трудния начин и за пореден път ставаме за срам пред цивилизования свят.”

Well already everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

72-годишен благоевградчанин е санкциониран за стрелба по бездомни кучета, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР в Благоевград.
 
В понеделник привечер е получен сигнал в Районното управление на МВР в Благоевград, че се чуват изстрели откъм дере на реката, която пресича село Рилци. Полицейски автопатрул е установил, че стрелецът е 72-годишният благоевградчанин Г. И. Възрастният човек е бил доведен в Районното управление на МВР и от снетите му писмени обяснения станало ясно, че той е стрелял със законно притежавана ловна пушка по бездомни кучета, настанили се в имота му. Ловното оръжие е иззето с протокол. По случая е изготвена докладна записка, информираха от полицията. 


Well along everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Смолян. Практиката за приемане и грижа спрямо всички безстопанствени кучета в приюта е една и съща, каза пред радио „Фокус” – Смолян директорът на приюта за безстопанствени кучета в Смолян Валерия Пампорова. Тя обясни, че в определен период всички такива кучета на територията на Смолян биват улавяни, преценява се тяхното здравословно състояние, след което се подлагат на кастрация. После те се ваксинират, обозначават се с видима марка и се връщат обратно по места. Освен това на всеки 3 месеца им се прави обезпаразитяване, а веднъж годишно и ваксинация за бяс. Пампорова разясни също, че кастрирането представлява операция, която налага кучето да престои поне седем дни в приюта. По новия Закон за защита на животните, който действа от 1 февруари 2008г., кастрираните домашни кучета се освобождават от такси и данъци и вече одомошаването на кучето от приютите става само с декларация без заплащане. По думите на Пампорова тук става въпрос за одомошаване, но не и в случаите, когато кучето е загубено поради безотговорно поведение на собственика, който после отива да си го прибере. В този случай той ще трябва да заплати сумата от 20 лв. без ДДС плюс разходите, които са направени (улавяне, дни на престой, храна) от служителите в приюта. “С кастрацията на кучетата не само ще се намали тяхната популация, но така и сами ще си помогнем за проблема с безстопанствените кучета", каза Валерия Пампорова.

От началото на тази година от Приюта за безстопанствени кучета в Смолян са били одомошени три кучета, съобщи за радио „Фокус” – Смолян Валерия Пампорова, директор на приюта. Две от кутретата са били “осиновени” в Девин, а другото в Смолян. Пампорова обясни, че така нареченото одомошаване е напълно безвъзмездно. Процедурата за това е улеснена и в рамките на няколко часа всеки, който прояви желание може да стане собственик на куче. За целта е нужно да се попълни декларация, след което новия домашен любимец се регистрира в съответната община.

В момента в лицензирания приют за безстопанствени кучета в Смолян е настанена болонка, която чака своите нови собственици. Тя е намерена на улицата, но е здрава и е на видима възраст около три години. От няколко месеца никой не я е потърсил и затова от приюта я предоставят напълно безвъзмездно за одомошаване.

 

Well yet everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

ImageВелико Търново. Над 320 бездомни кучета във Велико Търново са обработени за четири седмици от фондация “Четири лапи”, което е около 60 процента от скитащите безпризорни четириноги в града, каза на пресконференция д-р Мариана Иванова, ръководител на проекта. Животните са описани в регистър, който ще бъде предоставен на общината в едноседмичен срок. Иницативата е развита от община Велико Търново, които са потърсили фондацията за съдействие за овладяване на популацията от бездомни кучета по ефективен и хуманен начин. Екипът е кастрирал, ваксинирал против бяс и обезпаразитил безстопанствените четириноги на територията на общината, предаде репортер на радио „Фокус”-Велико Търново .
Методът е коренно различен от доскоро прилагания, когато животните са били умъртвявани след 14-дневен престой в общинския изолатор. За един месец мобилната клиника на фондация “Четири лапи” е извършвала операциите по кастрацията на животните, като те са били улавяни от специално обучен персонал. Всяко обработено животно е маркирано с червена ушна марка и уникален номер.
Специалистите посочиха, че главната причина за високата популация от улични животни е липсата на контрол над домашните кучета. До скоро българското законодателство предвиждаше единствено евтаназия на бездомните кучета, като единствен подход за намаляване на техния брой. От “Четири лапи” посочиха, че това е нехуманен и скъпоструващ процес. Д-р Иванова допълни, че в началото на 2008-ма година е приет Закон за защита на животните, в който основен метод за ограничаване на популацията на бездомните кучета е моделът “Кастрирай и върни”. Още преди приемането на закона община Велико Търново е потърсила съдействие от фондация “Четири лапи”.
Според Закона за защита на животните в рамките на три години трябва да бъде постигнато и трайно намаляване на популацията от бездомни кучета. За тази цел е разработена и дългосрочна общинска програма, която ще предложи комплексни мерки. От фондацията посочиха, че за да има ефект, е важно въвеждането на регистрация, паспортизация и идентификация на домашните и осиновените кучета. От своя страна заместник-кметът на Велико Търново д-р Иво Найденов допълни, че ще има и строги санкции за собственици на кучета, които не изпълняват общинските разпоредби. В края на месец април изтича и договорът на досегашният стопанин на общинския изолатор за кучета, фирма “Пролет”, като ще бъде обявен конкурс за нов изпълнител на услугата.

Well yet everyone have that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На провелата се на 17.04.2007 г. дискусия на тема "Натура 2000 - последици от правителствените решения" беше прието открито писмо до министър-председателя на РБ Сегрей станишев. Ето пълния му текст:

 

Господин Министър-председателю,

Днес опазването на природата е основна грижа на световната общественост. С богатото си биологично разнообразие България се подрежда на второ място сред европейските страни след Испания. Международната програма „Натура 2000” е отговорност и шанс за българското правителство да запази красивата ни природа и устойчиво да развива и използва икономическия й потенциал в интерес на всички българи.

Well along everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Миналата събота в с. Владо Тричков в Искърското дефиле се проведе поредната ловна хайка. Още сутринта се получи сигнал, че са започнали отстрел на кучетата по улиците на селото, като хайката е била организирана от кметицата.

В неделя жена се оплака, че овчарката й е изчезнала от двора на вилата й. По нейни думи хората не са били предупредени за хайката, цялото село е било осеяно с трупове на кучета.

Директорът на РВМС Своге д-р Войнов, който е участвал в хайката във Владо Тричков, твърди, че хайката е била само в гората извън селото и са стреляли само по кучета в гората.

Жената, чиято овчарка е изчезнала, обаче е говорила с ловци, които са й казали, че са стреляли в центъра на селото и имало убити само помияри и рошльовци.

Тази събота ще има хайка в с. Реброво, също в Искърското дефиле.

Хора, чиито кучета редовно са отстрелвани от местните ловци по дворовете, споделиха, че вече 4 породисти кучета са застреляни. Всичко това ставало с мълчаливото съгласие на кмета на селото. Тъй като вече има заведени дела, хората се притесняват, че хайката ще се използва като повод за саморазправа.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 13.04.2007 г. от 9:30 в предаването "4 плюс 1" на телевизионния канал Евроком България ще се дискутира темата "Пловдивското Дружество за защита на животните срещу общинския изолатор". Гости ще бъдат Димитър Георгиев, председател на Дружеството и Георги Литов, поканени са и представители на пловдивската община. Всички съпричастни към съдбата на бездомните животни в Пловдив могат да изпращат и-мейли с коментари и въпроси към участниците на адресите на водещите на предаването на предаването.

Well already everyone see that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

На 17 април от 11:00 в залата на централата на ДСБ на ул Кърниградска в София ще се проведе дискусия на тема „Натура 2000 – последици от правителствените решения”. Дискусията ще протече при следния дневен ред:

1. Откриване – Е. Манева
2. Представяне на мрежата от защитени зони
- за хабитатите - А.Ковачев
- за птиците - П.Янков
3. Дискусия
4. Позиция на ДСБ по действията на правителството във връзка с „Натура 2000”

Натура 2000 е международна мрежа от защитени територии, предназначена да гарантира запазването на най-ценните и заплашени от изчезване птици, животински и растителни видове и техните местообитания. България се е ангажирала с участие в усилията на международната общественост да запази природата на планетата за бъдещите поколения, като е ратифицирала Конвенцията на ООН за опазване на биологичното разнообразие, Директивата за опазване на птиците и Директивата за хабитатите. Ставайки член на ЕС, България още веднъж е потвърдила ангажимента си да изпълнява международните актове. За съжаление правителството опорочи създаването на мрежата от защитени територии у нас. На обществеността не беше предоставена необходимата информация, не бяха обявени критериите и принципите на базата, на които едни територии попадат в мрежата, а други се изключват, не се гарантира пълното компенсиране на интересите на собствениците, в случаите, когато интересите им са накърнени. Обвързвайки се със съмнителни бизнес интереси, правителството изключи много ценни, с международна значимост вече, защитени територии - резервати, влажни зони и др, без защита останаха ценни видове като царския орел, червеногушата гъска, кафявата мечка и др. Действията на правителството водят към унищожение българската природа и налагане на санкции, които ще плащаме всички ние.

Каним Ви да обсъдим тези важни проблеми и да заявим категоричната си позиция.

Well afore everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Кметът на община Банско Александър Краваров подписа договор с германската неправителствена организация за защита на животните "Тиерхилде зюден" за намаляване на популацията на бездомните кучета и котки в Банско, оповестиха от общинската администрация.

Well already everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.