Смъртта на малката Кристияна в разградското село Сушево, нахапана от домашни кучета, е жестока и нелепа. Тя можеше да бъде избегната, ако 48-годишната Елена Банкова, която милостиво гледала 21 кучета в дома си, беше навреме наказана за безхаберното си отношение към животните. Още повече че трагедията е била предизвестена. Преди да убият момиченцето, кучета от същото котило нападнали дете с колело в селото.
Сега и кметът, и полицията, и хората от ветеринарномедицинската служба гузно си измиват ръцете с някакви мними превантивни мерки.
Защото проблемът с бездомните кучета излиза на светло само когато четириногите нахапят или, не дай боже, убият възрастен или дете. През останалото време те се мотаят навсякъде около нас. Завзели са кварталните входове на жилищата, детските площадки, подлезите, дори шосетата. Сеят бълхи, болести и нечистотии. Станали са неразделна част от пейзажа на столицата, та чужденците не престават да се чудят и маят защо не са в домовете на софиянци или поне в кучешки приюти, а на улицата.
Законът за защита на животните категорично забранява домашните кучета да бъдат оставени без надзор на обществени места. За съжаление този принцип масово се нарушава.
В моя квартал например има психично болен младеж, който редовно пуска питбула си да се разхожда без намордник из махалата. Просто защото това го кефи. Кучето рови из кофите за боклук, ръмжи на други четириноги, влиза и в двора на близката детска градина. Засега не е нападнало човек. Хората се възмущават, но си траят. Знаят, че дори и да извикат инспектори от общината, стопанинът няма да си плати глобата.


Well yet everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

30-годишен мъж бе прострелян в лицето и бедрото от пловдивчанин, който се опитвал да убие бездомно куче с ловна пушка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Инцидентът е станал снощи около 22 часа в двора на сервиз “МАН” край пътя Хасково-Пловдив.
49-годишният пловдивчанин А.Г., който има рибарник в близост до сервиза, е стрелял с незаконно притежавана пушка “ИЖ” по бездомно куче, но улучил погрешка в лицето и лявото бедро 30-годишния Т.П. от село Стойките.

Пострадалият случайно бил в двора на сервиза, тъй като дошъл да вземе от работа брат си - шофьор на товарен автомобил.

Well already everyone be aware of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Хората, които имат животно вкъщи, са по-здрави, сочат изследвания на американските ветеринари. Специалисти от Колежа по ветеринарна медицина в университета в Мисури са установили, че четириногите понижават кръвното налягане на стопаните си.
Клинично доказано е, че йоркширският териер има уникални качество в тази посока. Стопаните, които ги отглеждат в дома си, не изпадат в депресия, възстановяват се бързо, прогонват стреса и апатията, без да се разболяват. Не са капризни, а собствениците се радват на устойчивост срещу инфекции. По тази причина в Русия и САЩ точно йоркширският териер се използва за терапия. Това уникално създание лекува остри хронични форми на дихателни алергии при възрастни и деца, дължащо се на особената форма на козината. 


Well yet everyone know that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

До края на седмицата специалисти от международната организация за защита на животните „Четири лапи" ще извършат преброяване на безстопанствените котки и кучета на територията на град Пловдив. То ще помогне за планирането на средствата, които трябва да се вложат за намаляване на броя им, съобщават от фондацията.
 
Преброяването на скитащите животни в Пловдив е първата стъпка от подписаното в края на миналия месец споразумение за сътрудничество между общината и „Четири лапи", разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проектите за бездомни животни към международната организация.

Споразумението цели намаляване на броя на скитащите животни в града под тепетата. За 2010 г. то предвижда „Четири лапи" да изпрати свой екип за залавяне и кастрация, който, в рамките на няколко седмици, да помогне за блокиране на раждаемостта на уличните котки и кучета. По време на проекта всички разходи за медикаменти и консумативи ще бъдат покрити от „Четири лапи".


Well along everyone be aware of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In distinctive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

От днес в гр. Сопот „Четири лапи” започва едноседмичен проект за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета и котки, съобщиха от организацията. Животните ще се оперират в мобилна клиника, която ще е разположена в покрайнините на града. Това е деветият подобен проект на международната неправителствена организация у нас за тази година, като общо обработените животни вече са над 1500. Приоритет в работата на природозащитниците ще бъде кастрирането на бездомните кучета на територията на Вазовските машиностроителни заводи. Поради голямата площ на заводите и многото изоставени сгради, броят на скитащите четириноги там е по-висок.
По време на проекта „Четири лапи” ще предлагат и безплатна кастрация за домашни любимци на социално слаби хора, които не могат да си позволят манипулацията. От „Четири лапи” са категорични, че само чрез масова кастрация на всички кучета и котки може трайно да се намали броят на бездомните животни, тъй като основната причина за проблема е притокът от дома към улицата.

Well along everyone know of that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In distinct on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.