Най-малките кученца в шуменския кастрационен център получиха три чувала с гумени играчки за Коледа. Те били бракувани в детските градини и предстояло да се унищожат.. От смесеното немско-българско дружество, което стопанисва приюта за бездомни кучета, научили за играчките и поискали част от тях, за да зарадват четириногите палета, подхвърлени от стопаните на улицата.

Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

С между 20 и 35 лева ще олекнат собствениците на домашни любим¬ци. От първи януари догодина те ще бъдат длъжни да снабдят кучетата и котетата си с иден¬тификаци¬онен чип, Това след¬ва от Закона за защита на животните. Чипът се имплантира във врата на четириногите единствено от ветери¬нарен лекар. В момента цената на та¬зи услуга в пловдивските ветеринар¬ни клиники е именно между 20 и 35 лева, показа проверка на „Марица". Не се знае обаче каква ще е цената догодина, когато чипирането стане задължително, казват и от лечебни¬цата на д-р Карагьозов, и от тази на д-р Светла Кечеджиева. Досега имплантирането на чип в домашния любимец не беше задъл¬жително. Правеха го само стопани, които извеждат животните си зад гра¬ница, обяснява д-р Кечеджиева. Затова и че¬тящите устройства,които
разшифроват данните в чипа, се намираха по границите Информацията в чипа показва ваксинирано и обезпаразитено ли е животинчето.
Според закона за защита на жи¬вотните котките в частни домове трябва да разполагат минимум с 6 квадратни метра площ. Площта се изчислява като обща с хората, живее¬щи в жилището. Пространството за малки породи кучета с тегло до 10 килограма, е същото.


Well along everyone know of that generic levitra for sale detected with ease in the Internet. In specific on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Бездомен пес се хвърли под колелата на автомобилите на скоростна магистрала в чилийската столица Сантяго, за да спаси друго куче, блъснато от кола. Покъртителната случка е хит в уеб-сайта за видео-обмен YouTube.
 


На клипа се вижда как първо автобус блъска пресичащо магистралата куче, как то рухва и агонизира на платното. След което друго куче, забелязало първото отдалеч, хуква смело между автомобилите, за да го спаси. Щом четириногото достига своя събрат, то го захапва за врата и започва да го тегли към банкета, встрани от автомобилния поток. Кадрите, заснети с полицейска видеокамера, първоначално са били показани по чилийските тв канали, след което качени на YouTube. В интервю за телевизията полицаят Хорхе Ривас отбелязва, че след излъчването на материала в полицията са позвънили десетки граждани, които са изявили желание да приютят кучето-герой, стига да бъде открито. „Всички те споделяха вълнението си и възторга си от постъпката на бездомното куче-спасител“, казва Ривас. Случката даде началото на широкомащабна кампания в Сантяго, призоваваща чилийците да не си купуват породисти кучета и котки, а да си изберат домашен любимец сред бездомните в приюта. Клипът с трогателната кучешка история може да се види в YouTube на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=fXXaRECHHT4
 
 

Well yet everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In particular on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

Все повече стават сигналите за слабия контрол за спазване на Закона за защита на животните, който Министерство на земеделието упражнява чрез Националната ветеринарномедицинска служба. По този повод в петък, 05.12.2008 г. народната представителка и вносител на Закона за защита на животните Евдокия Манева зададе въпрос на министър Валери Цветанов от трибуната на Народно събрание. Предлагаме ви стенограма от заседанието.
 
 

Well already everyone know that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In exclusive on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.

 Промяна на закона за защита на животните, в частта за безпризорните кучета, иска габровският Общински съвет. Местните парламентаристи приеха становище, с което призовават депутатите да инициират промяна в нормативния документ. 
  Според общинските съветници в Габрово, законът за защита на животните, който е в сила от края на месец януари тази година, не е адаптиран за българската действителност. В становището си, те твърдят, че той няма да реши проблемите с бездомните кучета. Процедурите по улавяне, обезпаразитяване, ваксиниране и кастриране, които трябва да се извършват на три месеца са прекалено скъпи, не са финансово обезпечени от държавата, а общината не може да задели толкова средства – обяснява председателят на Общинския съвет – Валерий Василев:
  Съветниците заявяват в становището си, че е много трудно да се съвместяват изискванията на закона и на гражданите.

Well already everyone be familiar with that generic levitra for sale found with ease in the Internet. In special on our website it is full of it. But you forget and constantly you ask.