Без дом Форуми
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

котка и куче?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Без дом Форуми -> За животните и техните хора
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen4e

Местожителство: burgas

МнениеПуснато на: Wed Mar 26, 2008 5:52 pm    Заглавие: котка и куче? Отговорете с цитат

възможно ли е спокойно съжителство между котка и куче?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bushkata

МнениеПуснато на: Wed Mar 26, 2008 6:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

О да. Макар че зависи от много неща.

Потвърждението на Гугъл:
Тази снимка е прекрасна!

bg-dog-cat

МнениеПуснато на: Wed Mar 26, 2008 7:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се че една котка и едно куче могат да се разбират!Само трябва да са свикнали от малки заедно,за да не стане така по-големият да напада по-малкият Laughing Wink Wink
Milen4e

МнениеПуснато на: Thu Mar 27, 2008 3:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

проблема е че котката е вече на 2 годинки и изобщо не е кротка и ме е страх ако си вземем малко кученце да не му направи нещо!!!
а това е мацата Smile

иначе си имам и рибки,но поне те са в безопасност Very Happy
Върнете се в началото
evita

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Thu Mar 27, 2008 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, имах котарак беше на осем години, когато си взех куче. Първите няколко месеца бяха доста тежки за кучето разбира се, котарака непрекъснато го нападаше и хъхкаше. Но след това станаха неразделни и спяха заедно. За съжаление живяха заедно само 2 години,котаракът се разболя тежко и не можахме да го спасим.
По-късно след години историята сие повтори, но този път кучето трябваше да приеме котката,която осинових. Да отново имаше проблеми,но след няколко месеца вече бяха най-добри приятели.
Така,че смело мога да твърдя от личен опит,че куче и котка могат да съжителстват заедно,само трябва да им дадете време да се опознаят и свикнат един с друг. Въпрос на време.
Върнете се в началото
Milen4e

МнениеПуснато на: Thu Mar 27, 2008 6:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а има ли нещо по-специално в начина по който си запознала котето с кучето?През първите няколко месеца отделно ли ги държа или още в началото ги пусна да са непрекъснато заедно?Котето ми е много буйно и по птинцип напада и хора,които са ми дошли на гости,даже веднъж на стълбището имаше малко коте и мойта едвам я удържах да не го докопа.Пък много искам и кученце-боксерче Smile ако някой знае най-подходящия начин да ги запозная да каже,че да не стане някой гаф.
Върнете се в началото
bg-dog-cat

МнениеПуснато на: Thu Mar 27, 2008 7:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи незнам от личен опит,но мисля че първо трябва да ги запознаеш!Да се срещнат!Ако котката не го приеме можеш да ги разделиш в различни стаи за около една седмица,да видим какъв ще бъде резултатът!
evita

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Thu Mar 27, 2008 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз нямах възможност и време да запознавам котката и кучето и после кучето и котката.Ако имаш възможност да ги запознаеш е добре.Но ми се струва,че докато не заживеят заедно няма да разбереш дали се разбират. Процесът е бавен,освен ако не си ги взела и двете като бебета,тогава е най-лесно,приемат се като братя и сестри.
Аз не съм ги държала в различни стаи за да могат да свикват заедно.
Просто съм била по-внимателна и съм се намесвала в отношенията им,когато е имало нужда.
Мисля,че най-важното е котаракът ти да не се почувства застрашен от загубата на територията си.
И все пак добре си помисли дали да си вземеш куче.Предизвикателството е голямо,но ако не си готова да го посрещнеш по-добре го отложи,или пък обмисли вариант при който да подариш кучо, ако нещата не потръгнат.Успех!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Без дом Форуми -> За животните и техните хора Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети