Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Малко бездомно кученце пострада от кола тази сутрин, МОЛЯ за 
Автор Съобщение

Мнение Малко бездомно кученце пострада от кола тази сутрин, МОЛЯ за
Здравейте,малко бездомно кученце пострада от кола тази сутрин, МОЛЯ за ПОМОЩ! Инцидента стана в ж.к Надежда-4, на площадката в междублоковота пространство, паркирал автомобил при излизане от парковото си място премаза задният крак на малко бездомно кученце! Моля Ви за помощ...дайте съвети какво да направя, нямам никаква възможност за ветеринарен преглед и лечение..незнам как да помогна без помощта на вече сблъскали се с подобен проблем хора,които просто обичат животните и знаят как да помогнат! Силно се надявам,че ще откликне някой на молбата ми..дайте съвет , незнам как сама да помогна на кучето,което лежи почти недвижейки се между колите! Кучето скимти вече повече от 2 часа и сърцето ми се къса, кажете ми какво да направя, искам да помогна, но незнам как без възможности! Ако някой вече е оказвал такава помощ, нека даде съвет, как да превържа крачето му,така,че да може да се движи,за да няма следващ инцидент...и дали може без медицинска намеса---нямам такава възможност!

Пет Юли 16, 2010 7:01 am
Профил

Мнение 
Задължително трябва да се заведе на лекар.
Пуснах тема и ТУК.
Оставете някакъв телефон за връзка.

Пет Юли 16, 2010 12:39 pm
Профил

Мнение 
Здравейте,първо Благодаря на всички,които се заинтересуваха!Проблема още не е решен..но,се оказа,че не е удар от кола....кученцето е изоставено..гледано е 4 месеца в дом..след което е оставено на паркинга в блоковото пространство..,намерих "собственика",който го е гледал в дом..и сега го оставя на улицата, с диагноза,според ..него ГАНА, водил го е на ветеринар, и всеки ден идва и го взима,храни я (женска е), и дава абсурдни лекарства за тази болест---калций,аналгин,невробекс.Отгоре на всичкото, кучето не е само..има братче..и то е гледано и изоставено заедно с въпросното болно!Братчето е здраво...лежат едно до друго,под гумите на автомобилите и здравото не дава никой да се приближи до болното..ръмжи..и пази...!Кученцата са на около 4 месеца! Преди 2 дни,взех и заведох болното (почти и е парализирана задницата), в клиника Есковет,за преглед,познаха кучето..въпросният стопанин я е водил там,но след обяснение на ветеринарите е отказал изследвания и лечение.Тогава беше с темпретура 41 градуса.....и силни крампи на задния крак...биха и инжекция с аналгетик за сваляне на температурата....и я знесох обратно....уговорих място за нея..направих.."къщичка"...силно казано..но уговорих място за нея..с един от пазачите .в пространството на платен паркинг за автомобилите,поне да не излиза и да е в безопасност...НО УВИ! САМО ЗА ДЕН! СОБСТВНИКА НА ПАРКИНГА РЕШИ ЧЕ СА НЕЖЕЛАНИ ТАМ..(НЕГОВО ПРАВО!).оставих мобилен за връзка с мен..с въпросният собственик...за да съм наясно какво е правил като изследване..и от къде има тази диагноза..!Никой не се обади!.....Сега и двете кучета са навън...тази вечер спяха под паркирал автомобил и се чуваше квичене,слязох,единственото което можах да направя...го направих---извадих малката,братчето и тръгна след мен, и ги оставих в загражденията на новострояща се кооперация(където са били оставяни,според думите на стопанина),и запуших единствената дупка на металните огради,която видях,за да не излизат при автомобилите , докато дойде в 10.00 и да ги вземе за поредната доза "лечение с калций и витамини+аналгин".Мнението на ветеринарите от Есковет е тест за ГАна-30 лв..последващо от 3 дневен серум по 20 лв,..и въпрос на оцеляване! Или 40 лв- евтаназия..на малката..след установена диагноза! Преборването е въпрос на организъм..с последствие за пареза на задни крайници!Но вече 5-ти ден тя се храни и пие вода...единствено това , че има крампи,висока температура---което не е малко, и се мъчи пищейки...!МНОГО, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪПРИЧАСНОСТТА!!!! ВСЕКИ ДЕН Я ПРИБИРАМ НЯКЪДЕ,ЗА ДА Е В БЕЗОПАСНОСТ... :cry: АКО МОЖЕ ПОНЕ ДА НЕ Я ПРЕГАЗЯТ,ДОКАТО НЕ СЕ ДВИЖИ ЗАРАДИ ТАЗИ ПАРЕЗА,ХРАНЯ Я, НО НЕ МОГА ДА ПОЕМА...ЛЕЧЕНИЕ....ще се радвам ,ако някой ми отговори,ще ви държа в течение..какво става с тези кученца! Между другото,не ви казах как изглеждат,малки са..около 7 кг.чисто черни,клепнали уши,бял шал на гърдите и предна лапа--бял ботуш!:)Въпросната болна се казва Лола.

Пон Юли 19, 2010 5:17 am
Профил

Мнение 
P.S:чудя се на акъла на хора,които прибират животни...и после има стават неудобни...ама най-много се чудя на този случай...хем го гледал от .... раждане... хем го оставя...хем идва да и дава храна---ама навън!!!!И ако оцелее-оцелее....за какво го е прибрал...!!!!!!!!!!!!

Пон Юли 19, 2010 5:25 am
Профил

Мнение 
Пак повтарям - оставете телефон за връзка. И да има някой желаещ да помогне няма как да се свърже с вас.
Кученцето има нужда от лечение, във въпросната клиника има ли стационар където да се настани?

Пон Юли 19, 2010 8:54 am
Профил

Мнение 
Оставила съм Ви на лична, още снощи, но ако не е получено,пак Ви писах!

Пон Юли 19, 2010 4:07 pm
Профил

Мнение 
Да, в "Есковет" има стационар.-10 лв, на 24 часа.

Пон Юли 19, 2010 4:11 pm
Профил

Мнение 
Здравейте пак, искам да ви кажа,че Лола цял ден я нямаше,до вечерта....появи се тази вечер,пак е под паркирал автомобил! Сега, мисля,че вече ми се изясни картинката....понеже тя скимти почти непрестанно, понякога конвулсивно...предполагам,че е на улицата заради това....момчето което я взима през деня, я оставя вечер пред блока ми.................и така до следващата сутрин...! Явно,поради силните болки,тя не се успокоява нощно време, може би " у дома"..не могат да спят ... от това...! Иначе не си обяснявам това,че я взима през деня..и я връща вечер...!!!! Дано успея да го хвана утре, макар че незнам по кое време идва да я вземе..моля Ви, включете се за коментар...не познавате ли ветеринар,който би помогнал???????? и изчакал с парите..след доказана диагноза..вече ще е ясно какво да се прави..тези мъки за какво да ги преживява толкова малко създание...много ми е мъчно..ще си сложа тапи в ушите, да не я чувам как скимти...

Вто Юли 20, 2010 1:35 am
Профил

Мнение 
Здравейте, има развитие за Лола, вчера чаках въпросният стопанин да дойде..засякох го,убедих го да си я вземе в къщи и да не я оставя на улицата!Съгласи се, след решението ми за преглед, заведох я в Есковет,направиха и теста,след потвърдена диагноза гана..напреднала фаза, взех имуностимуланти,обезболяващи и в комбинация с аналгетик,приема е за 20 дни...времето в което ще се види развитието и.Според др.Ангелов,ще се справи с болестта,но евентуално ще остане с пареза и крампи на задният крак..но,нищо повече не може да се направи. Серумите за които ви споменах са (според него),безмислени вече,тъй като са с антитела,а тя вече е напреднала и няма да и помогнат..единствено имуностимуланти и въпрос на организъм!За евтаназия , момчето не иска и да чуе..хем финансово..хем майка му била много привързана към кучетата, така и предполагах...оставят я вечер навън заради силните болки и виенето и..СИЛНО се надявам,че след взетите обезболяващи ще се успокои, и ще я оставят при тях! Обеща..аз ще поддържам връзка с него! В петък или събота ще я взема..живот и здраве и ще я заведа на контролен преглед,за да и видят развитието! Между другото,братчето и е с нея , взе ги и двете,с компл. лекарства,дадох му и противопаразитен шампоан...да няма причина...бълхи..и кво ли не...повод за оставяне навън...изпи и противопаразитно хапче сутринта на гладно...и така...Лола и братчето и са при семейството,което ги е гледало в последните 3 месеца!За сега..това е което успях да направя,ефтин стационар не мажах да намеря,а в Есковет ми казаха 20 лв.на ден за нея+вливане през системи с аналгетик.и наблюдение, и пак е въпрос на организъм...за съжаление не мога да си го позволя, и това ми се видя най-удачният вариант--да си я приберат,ако има нещо което ги притеснява от към лекарства ще гледам да помагам за да не я оставят...и това е! Поне да не е под автомобилите на улицата! Ще ви държа в течение! Благодаря на всички,които се заинтересуваха!Благодаря на rodegunda и missi ! Приятен ден на всички!

Сря Юли 21, 2010 2:15 pm
Профил

Мнение 
Здравейте, понеже обещах да ви държа в течение за състоянието на Лола, сега ви пиша. Лола не издържа,въпреки взетите мерки...днес беше приспана в клиника Есковет,за да не се мъчи повече...спряла е съвсем да се движи с пареза и на предните крайници, постоянно скимтене и изхождане на място...собственика е взел решение за евтаназия,за да и спре мъките. До момента, братчето и е здрав и гледан в дома при семейството,което го е прибрало от улицата!

Нед Юли 25, 2010 2:29 pm
Профил

Мнение 
Много съжалявам ... :(
Братчето и в същия дом ли се намира, на него правен ли теста?

Нед Юли 25, 2010 2:37 pm
Профил

Мнение 
:( Не!!!Не е правен...и предполагам,че няма да го направят....аз просто .. повече едва ли ще мога нещо да направя...свързах се с Ангелов,каза ми да се дават имуностимулантите на здравото куче..предадох....информацията....Дано Е Здрав, и Дано целеее...това е! Едва ли ще вземат мерки с ваксина..а аз..повече няма да мога! Ще ви държа в течение..

Вто Юли 27, 2010 4:13 am
Профил

Мнение 
Тъп изход..с ...край..който..не знам ,,как да обясня....яд ме е..мъчно ми е...но..това е!

Вто Юли 27, 2010 4:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]